Bezlepkové cestoviny
Bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami
Autor receptu: novalim
Bezlepkové cestoviny padnú vhod, keď nemáme čas na zdĺhavé vyváranie obeda. Okrem toho sú veľmi chutné.* Tento recept na
bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami je ideálnym jedlom na teplé slnečné dni. Sladké a voňavé paradajky získajú vďaka
pečeniu úžasný odtieň chuti, ktorú si zamilujete.
3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Umyté a osušené cherry paradajky poprekrajujeme na polovicu. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pofŕkame ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
Nadrobno nasekaný cesnak a na tenké plátky nakrájanú cibuľu dáme do menšej misky, pokvapkáme ich trochou balzamikového octu, osolíme ich a premiešame.
Cibuľovo cesnakovú zmes rozložíme na pripravené cherry paradajky a všetko spolu premiešame.
- Zeleninu pečieme na 200 stupňoch na teplovzdušnom režime (vrtuľa) asi 15 minút, kým sa paradajky nezačnú pripekať.
- Kým sa zelenina pečie, uvaríme si bezlepkové cestoviny Procel podľa návodu na obale v dostatočnom množstve osolenej vody. Po uvarení ich scedíme a naporciujeme do hlbokých tanierov. Na vrch cestovín dáme 2-3 lyžice pečených rajčín s cibuľou a cesnakom, prelejeme ich trochou olivového oleja, posypeme parmezánom a ozdobíme natrhanými lístkami čerstvej bazalky. Ihneď podávame.