Bezlepkové cestoviny

Bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami

Autor receptu: novalim

Bezlepkové cestoviny padnú vhod, keď nemáme čas na zdĺhavé vyváranie obeda. Okrem toho sú veľmi chutné.* Tento recept na bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami je ideálnym jedlom na teplé slnečné dni. Sladké a voňavé paradajky získajú vďaka pečeniu úžasný odtieň chuti, ktorú si zamilujete.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Umyté a osušené cherry paradajky poprekrajujeme na polovicu. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pofŕkame ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Nadrobno nasekaný cesnak a na tenké plátky nakrájanú cibuľu dáme do menšej misky, pokvapkáme ich trochou balzamikového octu, osolíme ich a premiešame. Cibuľovo cesnakovú zmes rozložíme na pripravené cherry paradajky a všetko spolu premiešame.
  2. Zeleninu pečieme na 200 stupňoch na teplovzdušnom režime (vrtuľa) asi 15 minút, kým sa paradajky nezačnú pripekať.
  3. Kým sa zelenina pečie, uvaríme si bezlepkové cestoviny Procel podľa návodu na obale v dostatočnom množstve osolenej vody. Po uvarení ich scedíme a naporciujeme do hlbokých tanierov. Na vrch cestovín dáme 2-3 lyžice pečených rajčín s cibuľou a cesnakom, prelejeme ich trochou olivového oleja, posypeme parmezánom a ozdobíme natrhanými lístkami čerstvej bazalky. Ihneď podávame.