Bažant
Bažantie prsia s krémovým rizotom a hríbmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Bažant: Na rozpálenom oleji na panvičke opečieme prudko z jednej
aj druhej strany dozlatista bažantie prsia (ktoré sme predtým dobre
očistili). Dobre osolíme a okoreníme, dáme na plech a pečieme vo
vyhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 10 minút (záleží na veľkosti).
- Hríbové rizoto: Najprv restujeme v hrnci na olivovom oleji šalotku
nakrájanú nadrobno. Pridáme ryžu arborio. Prehrejeme a podlejeme zohriatym vínom. Keď sa víno vstrebe, pridávame postupne po menších naberačkách horúci vývar. Dochutíme soľou, pomletým čiernym korením a varíme na miernom plameni. Udržujeme kašovitú konzistenciu.
- Keď je ryža takmer al dente, pridáme hríby, ktoré sme predtým restovali na masle so šalotkou, s cesnakom a nasekaným tymianom. Nakoniec po menších kockách pridávame počas miešania maslo. Stiahneme zo sporáka.
- Na tanier dáme rizoto, posypeme parmezánom, pridáme nakrájané bažantie prsia, šípkový džem a dozdobíme
podľa vlastného vkusu.
|