Bažant

Bažantie prsia s krémovým rizotom a hríbmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Bažant: Na rozpálenom oleji na panvičke opečieme prudko z jednej aj druhej strany dozlatista bažantie prsia (ktoré sme predtým dobre očistili). Dobre osolíme a okoreníme, dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 10 minút (záleží na veľkosti).
  2. Hríbové rizoto: Najprv restujeme v hrnci na olivovom oleji šalotku nakrájanú nadrobno. Pridáme ryžu arborio. Prehrejeme a podlejeme zohriatym vínom. Keď sa víno vstrebe, pridávame postupne po menších naberačkách horúci vývar. Dochutíme soľou, pomletým čiernym korením a varíme na miernom plameni. Udržujeme kašovitú konzistenciu.
  3. Keď je ryža takmer al dente, pridáme hríby, ktoré sme predtým restovali na masle so šalotkou, s cesnakom a nasekaným tymianom. Nakoniec po menších kockách pridávame počas miešania maslo. Stiahneme zo sporáka.
  4. Na tanier dáme rizoto, posypeme parmezánom, pridáme nakrájané bažantie prsia, šípkový džem a dozdobíme podľa vlastného vkusu.