Bažantie prsia
Bažantie prsia

Bažantie prsia s batatovým pyré a mangovým čatní

Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 4. augusta 2020
Bažantie prsia s batatovým pyré a mangovým čatní
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g
900 g
200 g
200 g
10 g
400 ml
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažantie prsia si pripravíme technikou sous–vide (varenie zavákuovaného mäsa pri konštantne nízkej teplote). Bataty osolíme a dáme piecť na 160 °C asi 40 minút, olúpeme a rozmixujeme. Pyré dochutíme maslom.

  2. 2

    Pokrájanú šalotke orestujeme, prilejeme červené víno a zredukujeme. Pred dovarením do omáčky vmiešame maslo.

  3. 3

    Mango a ananás nakrájame na malé kocky, ochutíme medom, mätou a čili papričkou. Pak choi nakrájame pozdĺžne a opečieme na olivovom oleji.

Recept je zaradený do kategórií:
Bažantie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre