Pečený bažant
Bažant v šípkovo-cibuľovej marmeláde a krupote
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Bažanta umyjeme, osušíme, rozštvrtíme, osolíme
a okoreníme. Koreňovú zeleninu a polovicu
žltej cibule nakrájame na kocky, vložíme do
pekáča, na to poukladáme kúsky bažanta, zalejeme
červeným vínom a vývarom a pečieme asi
45 minút pri 160 °C.
- Červenú cibuľu nakrájame na drobné kocky,
pridáme cukor, balsamico, šípkovej marmelády a na
miernom ohni dusíme domäkka. Keď je cibuľa
rozvarená, celú zmes rozmixujeme.
- Polovicu žltej cibule nakrájame na drobné
kocky, pridáme maslo, krúpy, krátko opražíme,
osolíme, zalejeme vývarom a dusíme domäkka.
Bažanta podávame v kombinácii s krupotom,
cibuľovou marmeládou a bylinkami.
|