Kysnuté slané koláče
Kysnuté slané koláče

Bazalkové trojuholníčky s mozzarellou a pažítkou

Ivana Havelová
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 7. mája 2020
Bazalkové trojuholníčky s mozzarellou a pažítkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
100 g
1 KL
250 g
1 KL
20 g
50 g
Plnka:
125 g
1 ks
100 g
50 g
 čerstvá
150 g
Na potretie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka dáme cukor, droždie, zamiešame a necháme vzísť kvások. Múky preosejeme a pridáme soľ, olej a kvások. Cesto vypracujeme a necháme nakysnúť.

  2. 2

    Medzitým pripravíme plnku: Cibuľku pokrájame na tenké kolieska, ktoré jemne podusíme na oleji. Pridáme pokrájané sušené paradajky a postrúhaný cesnak. Dochutíme soľou. Po vychladnutí zamiešame do zmäknutého tuku spolu so žĺtkom a podľa potreby dochutíme.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, spracujeme a necháme mierne podkysnúť. Potom vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme hotovou plnkou, postrúhame mozzarellu a posypeme čerstvou posekanou bazalkou a pažítkou. Zrolujeme a krájame trojuholníčky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre 15–20 minút pri 200 °C.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre