Kysnuté slané koláče
Bazalkové trojuholníčky s mozzarellou a pažítkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Do vlažného mlieka dáme cukor, droždie,
zamiešame a necháme vzísť kvások. Múky
preosejeme a pridáme soľ, olej a kvások.
Cesto vypracujeme a necháme nakysnúť.
- Medzitým pripravíme plnku: Cibuľku pokrájame na tenké kolieska, ktoré
jemne podusíme na oleji. Pridáme pokrájané sušené paradajky a postrúhaný cesnak.
Dochutíme soľou. Po vychladnutí zamiešame do zmäknutého tuku spolu so žĺtkom
a podľa potreby dochutíme.
- Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú
dosku, spracujeme a necháme mierne podkysnúť. Potom vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme
hotovou plnkou, postrúhame mozzarellu
a posypeme čerstvou posekanou bazalkou
a pažítkou. Zrolujeme a krájame trojuholníčky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a
posypeme semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre 15–20 minút pri 200 °C.
|