Kysnuté slané koláče

Bazalkové trojuholníčky s mozzarellou a pažítkou

Autor receptu: redakcia

15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka dáme cukor, droždie, zamiešame a necháme vzísť kvások. Múky preosejeme a pridáme soľ, olej a kvások. Cesto vypracujeme a necháme nakysnúť.
  2. Medzitým pripravíme plnku: Cibuľku pokrájame na tenké kolieska, ktoré jemne podusíme na oleji. Pridáme pokrájané sušené paradajky a postrúhaný cesnak. Dochutíme soľou. Po vychladnutí zamiešame do zmäknutého tuku spolu so žĺtkom a podľa potreby dochutíme.
  3. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, spracujeme a necháme mierne podkysnúť. Potom vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme hotovou plnkou, postrúhame mozzarellu a posypeme čerstvou posekanou bazalkou a pažítkou. Zrolujeme a krájame trojuholníčky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre 15–20 minút pri 200 °C.