Mrkvová nátierka
Mrkvu si nastrúhame na jemno. Pridáme syr, ja som použila apetito čo je v krabičke...
Ratatouille s hlivou a haluškami
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.
Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone
Mám šťastie na dobrých susedov:-) Či už na Slovensku, vo Francúzsku alebo v Maďarsku, kde...
Opekaná zelenina s vajíčkami
Komerčný recept<br /> Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky...
Veľkonočný baranček bez lepku
Najprv si zo štyroch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Odložíme nabok....
Pečené kokosovo-vanilkové guľky
Zmaknute maslo vyšlahame s cukrom , pridame vanilku a kokos. Potom rukami vmiešame postupne muku(po častiach). Miesime...
Palacinky s Nutellou, restovaným ovocím a mandľami
Nedávno sme boli na Hrebeňovke Nízkych Tatier. Za tých krásnych 5 dní som zjedol viac čučoriedok...
Ovocná tortička alebo cup cake
Cup cake mánia dorazila aj k nám domov, a tak som tie prikrášlené muffiny teda skúsila...
Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...
Čokoládové guličky
Všetky použité ingrediencie sú zostatkami z koláčov, ktoré som robila na Vianoce. Množstvo surovín je...
Zeleninové placky do burgerov
Brokolicové placky sú top. Brokolicu však môžete vymeniť aj za inú zeleninu a pripravovať placky v...
Kuracie rolády so šalviou a anglickou slaninou
Inšpirovala ma večera v hoteli, kde som bola ubytovaná cez leto. Mali sme kuracie rolády...
Polévka z mangoldu
Hlavní surovinou jsou mangoldové řapíky červené i bílé. . Polévka je lehce navinulá, lahodné,...
Klasické - neklasické lievance
Pripravíme si cesto z múky, mlieka, oleja, sódy bikarbóny (pridávam, lebo su lievance...
Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú...
Bravčová pečienka s arašidovým maslom a arašidmi.
Pečienku robím na veľa spôsobov, tak dávam jeden do placu. Robievam ho z času na...
Jahňacie mäso na korení s tekvicovým pyré
Recept vznikl z potřeby dobrého, lehkého oběda, bez přispění jiného receptu. Pouze vlastní invence...
Kuracie prsia so zeleninou z parného hrnca
Určite odporúčam investovať do parného hrnca. Mäsko sa rozpadá na jazyku, zelenina super chrumkavá...
Perkelt z miešaného mäsa
Baranie mäso pokrájame na kocky, bravčový bôčik pomelieme. Bravčové pliecko pokrájame na hrubšie rezance. Na masti opražíme...
Morčacie vykostené stehno na rasci
Na dnešný nedeľný obed som uvarila ľahké jedlo z morčacieho vykosteného stehna... toto mäsko je veľmi diétne...
Kačacie pečienky na červenom víne
Mali sme ich na obed v sobotu... veľmi chutné pečienky dusené na červenom víne.
Kapustová polievka so šošovicou
Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a zápražku pripravenú z rastlinného...
Pečeňový Hermelín
Vždycky, když mám nějakou depresi a to je právě v těchto posledních dnech, vymýšlím...
Hermelínové fašírky
Syr postrúhajte na hrubšom strúhadle. Pridajte vajcia, na drobno pokrájanú cibuľu, strúhanku, pažítku,...
Rebarborový koláč s karamelom a rumom
Výborný kyslo-sladký koláč z rebarbory a netradičného karamelu... :)
Šalát so šošovicou a špenátom
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom špenát tak, aby sme sa zbavili prebytočnej vody....