Tvarohová bábovka s makom a jahodami
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 10. apríla 2019
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 10. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
120 g rozpustené |
|
2 KL |
|
300 ml vlažné |
|
100 g mletý |
|
100 g |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
100 ml |
|
40 g (v prášku) |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním všetkých uvedených surovín.
- 2
Cesto pripravíme tak, že preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme vlažné mlieko, kryštálový a vanilkový cukor a rozpustené maslo. Dobre premiešame a cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame mak.
- 3
Do vymastenej formy vylejeme biele cesto a pridáme nakrájané jahody. Pridáme tvarohovú plnku a navrch cesto s makom. Pečieme pri 170 °C približne hodinu.
Tiež tvarohová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu