Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka s makom a jahodami

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 10. apríla 2019
Tvarohová bábovka s makom a jahodami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
150 g
1 bal.
120 g rozpustené
2 KL
300 ml vlažné
100 g mletý
100 g
Tvarohová plnka:
250 g
100 ml
40 g (v prášku)
1 bal.
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním všetkých uvedených surovín.

  2. 2

    Cesto pripravíme tak, že preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme vlažné mlieko, kryštálový a vanilkový cukor a rozpustené maslo. Dobre premiešame a cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame mak.

  3. 3

    Do vymastenej formy vylejeme biele cesto a pridáme nakrájané jahody. Pridáme tvarohovú plnku a navrch cesto s makom. Pečieme pri 170 °C približne hodinu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia