Tvarohová bábovka s makom a jahodami

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 10. apríla 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tvarohová bábovka s makom a jahodamiFoto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
20 min
príprava
60 min
na 170 °C

Suroviny

300 g
150 g
1 bal.
120 g rozpustené
2 KL
300 ml vlažné
100 g mletý
100 g
Tvarohová plnka:
250 g
100 ml
40 g (v prášku)
1 bal.
100 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním všetkých uvedených surovín.

  2. 2

    Cesto pripravíme tak, že preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme vlažné mlieko, kryštálový a vanilkový cukor a rozpustené maslo. Dobre premiešame a cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame mak.

  3. 3

    Do vymastenej formy vylejeme biele cesto a pridáme nakrájané jahody. Pridáme tvarohovú plnku a navrch cesto s makom. Pečieme pri 170 °C približne hodinu.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist