Tvarohová bábovka s makom a jahodami
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 10. apríla 2019
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 10. apríla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 120 g rozpustené |
|
| 2 KL |
|
| 300 ml vlažné |
|
| 100 g mletý |
|
| 100 g |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 250 g |
|
| 100 ml |
|
| 40 g (v prášku) |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním všetkých uvedených surovín.
- 2
Cesto pripravíme tak, že preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme vlažné mlieko, kryštálový a vanilkový cukor a rozpustené maslo. Dobre premiešame a cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame mak.
- 3
Do vymastenej formy vylejeme biele cesto a pridáme nakrájané jahody. Pridáme tvarohovú plnku a navrch cesto s makom. Pečieme pri 170 °C približne hodinu.
Tiež tvarohová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu