
Žemľovka trochu ináč
Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som...

Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

Tvarohovo-syrové pečené papriky
Tento recept som kedysi našiel niektorom v kalendári tak som si ho zapísal a robievam ho od...

Orechoví ježkovia so šípkovým džemom
Títo ježkovia sú rýchlo hotoví, nakoľko po zarobení cesto netreba dávať do chladničky. V recepte...

Pstruhy s paradajkovým závojom
V stredu som v TV videl starší záznam relácie „Dve tučné dámy v kuchyni“. Mimo iného...

Jogurtovo- kečupová omáčka
Tento recept pochádza z Talianska, je to oblúbena dobrota Talianov. Táto omáčka sa hodí ku ...

Pain de seigle
Kvasok: 200ml vody, 175g raznej muky, 1, 5ml suseneho drozdia. Dobre spolu vymiesame, ...

Panenka so zemiakovými bochníkmi
Patrím k vyznávačom hesla: rýchlo, zdravo, chutne. Ale vždy dodávam – a s fantáziou....

Orechová tortička
bola robená z lásky pre mamičku k MDŽ. je učiteľka hudobnej, preto tie noty a...

Kapustnica
je to chutné jedlo ktoré nezaberie vela času a pôsobí ako liek, priatelia ma volávajú na...

Hubové rizoto
Na olivovom oleji si necháme zavoňať pretlačený cesnak, potom pridáme ryžu a vopred namočené huby aj...

Rigatoni s anglickou slaninou a rajčinami
Špenát varíme v osolenej vode asi 2 minút. Scedíme ho, prelejeme studenou vodou a dáme...

Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo...

Kapustový americký „páj“
Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už...

Vajíčka v lístkovom župane
Rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na štvorce s veľkosťou asi 10 cm. Do cesta zabalíme vajíčko uvarené na...

Grilované hrušky v brandy
Pevné, zrelé hrušky ošúpeme, prerežeme a namočíme do brandy na 3 hodiny, aby nasiakli....

Jahňacina so špenátom
Komerčný recept<br /> Jahňacie mäsko a špenát je to pravé jarné občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava...

Závitky so šampiňónovou omáčkou
Tento recept mam osveceny s hovadzim a kuracim masom. Vyskusala som tentokrat s krkovickou a bolo...

Škoricové osie hniezda
Z kvasníc si spravíme kvások a necháme ho vykvasiť. Pomocou mixéra zmiešame všetky prísady okrem džemu,...

Jablkový zázrak
Tento recept som našla v jednej knihe a vyskúšala som ho a trochu som ho pozmenila. Je...

Mexické šatôčky
Na cibuľke osmažíme osolené a okorenené mäso. Pridáme cesnak. Keď je mäso opečené, pridáme...

Hovädzia roštenka na horčici s tekvicovými semienkami
Sviatočný obed z hovädzej roštenky a na záver som ju posypala opečenými tekvicovými semienkami.

Vločkové palacinky plnené ovsenou kašou
Palacinky, placky, lokše, posúchy... ľudia ich milujú tak, že ich všade považujú...

Dusený špenát s klobásou
Ako malý chlapec som špenát nemohol ani cítiť, ale teraz na špenát nedám dopustiť. Ako...

Rýchly nealkoholický punč pre celú rodinu
Po prechádzke v chladnom počasí, pre hostí, ale aj ako prípitok, tento ovocný punč...

Zapekané kuracie mäso
Kuracie rezne naklepeme, osolíme a uložíme do tukom vymasteného pekáča.

Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou
Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské...