Pohánkové lievance so slivkovým lekvárom

hame - fotkaHame, 13. októbra 2017 12:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Pohánkové lievance so slivkovým lekváromFoto: hame

Ideálny recept pre lenivé víkendové rána. Cesto si môžete pripraviť vopred a odložiť do chladničky. Ráno stačí lievance len opiecť a dokonalé raňajky sú na svete. Je už len na vás, či sa budú podávať až do postele...

Suroviny

250 ml
1 ks
100 g
100 g
2 lyžice
1 lyžička
1 ks
z 1/2 citróna
150 ml
150 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Ovsené vločky pomelieme v mixéri. Cmar vymiešame s vajcom, pohánkovou múkou, nasekanými vločkami, kypriacim práškom a s javorovým sirupom, prípadne s medom. Cesto necháme 10 minút odpočívať.

  2. 2

    Na panvici na lievance rozohrejeme malé množstvo oleja a opekáme na ňom lievance z oboch strán. Keď vidíme, že na lievanci sa začínajú tvoriť bublinky, je čas na jeho otočenie.

  3. 3

    Hotové lievance potrieme lekvárom a na každý dáme kopček krému pripraveného z tvarohu a kyslej smotany s citrónovou kôrou.

  4. 4

    Extra tip: Použiť môžete aj ovsené vločky v bezlepkovom variante a pripraviť tak lievance vhodné aj pre celiatikov.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist