Pohánkové lievance so slivkovým lekvárom
Foto: hame
Ideálny recept pre lenivé víkendové rána. Cesto si môžete pripraviť vopred a odložiť do chladničky. Ráno stačí lievance len opiecť a dokonalé raňajky Zobraziť celý popisIdeálny recept pre lenivé víkendové rána. Cesto si môžete pripraviť vopred a odložiť do chladničky. Ráno stačí lievance len opiecť a dokonalé raňajky sú na svete. Je už len na vás, či sa budú podávať až do postele...
Postup
-
1
Ovsené vločky pomelieme v mixéri. Cmar vymiešame s vajcom, pohánkovou múkou, nasekanými vločkami, kypriacim práškom a s javorovým sirupom, prípadne s medom. Cesto necháme 10 minút odpočívať.
- 2
Na panvici na lievance rozohrejeme malé množstvo oleja a opekáme na ňom lievance z oboch strán. Keď vidíme, že na lievanci sa začínajú tvoriť bublinky, je čas na jeho otočenie.
- 3
Hotové lievance potrieme lekvárom a na každý dáme kopček krému pripraveného z tvarohu a kyslej smotany s citrónovou kôrou.
- 4
Extra tip: Použiť môžete aj ovsené vločky v bezlepkovom variante a pripraviť tak lievance vhodné aj pre celiatikov.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu