Pohánkové lievance so slivkovým lekvárom

hame - fotkahame, 13. októbra 2017. Komerčný recept.
Pohánkové lievance so slivkovým lekvárom
Foto: hame

Ideálny recept pre lenivé víkendové rána. Cesto si môžete pripraviť vopred a odložiť do chladničky. Ráno stačí lievance len opiecť a dokonalé raňajky sú na svete. Je už len na vás, či sa budú podávať až do postele...

Suroviny

250 ml
1 ks
100 g
100 g
2 lyžice
1 lyžička
1 ks
z 1/2 citróna
150 ml
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ovsené vločky pomelieme v mixéri. Cmar vymiešame s vajcom, pohánkovou múkou, nasekanými vločkami, kypriacim práškom a s javorovým sirupom, prípadne s medom. Cesto necháme 10 minút odpočívať.

  2. 2

    Na panvici na lievance rozohrejeme malé množstvo oleja a opekáme na ňom lievance z oboch strán. Keď vidíme, že na lievanci sa začínajú tvoriť bublinky, je čas na jeho otočenie.

  3. 3

    Hotové lievance potrieme lekvárom a na každý dáme kopček krému pripraveného z tvarohu a kyslej smotany s citrónovou kôrou.

  4. 4

    Extra tip: Použiť môžete aj ovsené vločky v bezlepkovom variante a pripraviť tak lievance vhodné aj pre celiatikov.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: