Foto: adkaaa
Môjmu skvelému budúcemu svokrovi ostalo za malé vedierko plodov mora, tak mi ich podaroval či nechcem urobiť nejaké cestoviny z toho, tak som sa Zobraziť celý popisMôjmu skvelému budúcemu svokrovi ostalo za malé vedierko plodov mora, tak mi ich podaroval či nechcem urobiť nejaké cestoviny z toho, tak som sa do toho pustila :)
porcie
Postup
-
1
Ingrediencie na cestoviny si zamiešame. Vypracujeme si cesto ktoré potom vyvalkáme , nakrájame na hrubsie rezance (moje sú take všeliaké nechcelo sa mi s tym piplať:) a dáme variť do osolenej vriacej vody.
-
2
Cestovinky si sceedime a pokvapkáme olivovým olejom aby sa nezlepili
-
3
A ideme na omačku: Na olivovom oleji si osmahneme plody mora. Pridáme ružové vínko a necháme ho toršku vypariť. Ďalej pridáme bazalku, oregáno, mčk, sol, paradajkový pretlak a trošku sojovej omáčky. Keď sa omáčka dovarí pridáme pretlačený cesnak.
-
4
Cestoviny s omáčkou si možme pokvapkať citronom a podávať. Dobrú chuť :)
myslím, že za toto ťa tvoj budúci svokor nepochválil. Nehnevaj sa,
ale vyzerá to ako fazuľová kaša so slížami. Je tu dosť rcp. ako sa
má zachádzať s morskými živočíchmi. Je to fajnová surovina a je škoda znej urobiť takúto kašu. Pozri rcp,: varecha.pravda.sk/recepty/jakubove-diabolske-musle/35015-...
varecha.pravda.sk/recepty/morske-makkyse-jadrancice/28820...
to si robila 2 v 1 ? Nie je to tá tvoja šampiňónová omáčka s
knedlou ? Vyzerá to úplne rovnako.
Boli mrazene..škoda ich vyhodiť nie? tak robila som prvy krat niečo také ale nam to velmi chutilo aj ked to nevyzerá moc vábne. To uznávam:D
na morské potvory ti stačí maslo, citrón, trocha vínka , petržlenová
vňať , soľ a kuštik cesnaku. Nič iné nemusíš pridávať a budú perfektné s opečeným toustom a nejakými bylinkami.
nehnevaj sa za môj komentár , ale morské príšerky milujem a je mi ich ľúto keď ich vidím v takomto stave. Si mladá a ešte vyskúšaš hromadu aj iných receptov ktoré ťa potešia. Ak máš rada čili, pozri
s i aj @kimlo recepty .Chcel by som vyskúšať tento: varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-chilli-dzem/19139-.ht...
môj má výhodu , že sa môže robiť po celý rok ,čili sa môže pridať aj sušené
varecha.pravda.sk/recepty/slavky-v-smotanovo-kremovej-oma...
varecha.pravda.sk/recepty/opecene-kralovske-hrebenatky-s-...
varecha.pravda.sk/recepty/raky-v-hubovom-ragu/26974-recep...
varecha.pravda.sk/recepty/medajlonky-z-morskeho-certa-s-e...
varecha.pravda.sk/recepty/morsky-vlk-so-samphire-a-hrasko...
U nás bohužial nezohnám také suroviny čo máte v receptoch :/
@ethanel - to je iné kafe - lahôdka pre oči ,až je to ľúto človeku
zjesť. Profesionálne recepty aj servírovanie. My sa k takýmto dobrotám dostávame väčšinou v zahraničí, alebo sem tam niečo v metre.
Su plody mora co su kvalitne a drahe ako svieckova a su lacne ktore su ako bocik a tie sa vyhodia ?...v malajzii robia ich specialitu -Char Kway Teow , na masti opecena klobasa pridane krevety , tmava sojova , lahka sojova atd, plus vajicko a slize a co hlavne ! oskvarky :-))) aj wiki o tom pise takze nie je to vymysel daakeho amatera ale popularne jedlo juznej azie.
en.wikipedia.org/wiki/Char_kway_teow...