Domáce cestoviny a omáčka z plodov mora

adkaaa - fotkaadkaaa, 4. februára 2013
Domáce cestoviny a omáčka z plodov mora
Foto: adkaaa

Môjmu skvelému budúcemu svokrovi ostalo za malé vedierko plodov mora, tak mi ich podaroval či nechcem urobiť nejaké cestoviny z toho, tak som sa Zobraziť celý popisMôjmu skvelému budúcemu svokrovi ostalo za malé vedierko plodov mora, tak mi ich podaroval či nechcem urobiť nejaké cestoviny z toho, tak som sa do toho pustila :)

4
porcie

Suroviny

300 g
1 ks
 podľa potreby
Omáčka:
1-2 strúčiky
 kpaka




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na cestoviny si zamiešame. Vypracujeme si cesto ktoré potom vyvalkáme , nakrájame na hrubsie rezance (moje sú take všeliaké nechcelo sa mi s tym piplať:) a dáme variť do osolenej vriacej vody.

    Domáce cestoviny a omáčka z plodov mora - obrázok 1
  2. 2

    Cestovinky si sceedime a pokvapkáme olivovým olejom aby sa nezlepili

    Domáce cestoviny a omáčka z plodov mora - obrázok 2
  3. 3

    A ideme na omačku: Na olivovom oleji si osmahneme plody mora. Pridáme ružové vínko a necháme ho toršku vypariť. Ďalej pridáme bazalku, oregáno, mčk, sol, paradajkový pretlak a trošku sojovej omáčky. Keď sa omáčka dovarí pridáme pretlačený cesnak.

    Domáce cestoviny a omáčka z plodov mora - obrázok 3
  4. 4

    Cestoviny s omáčkou si možme pokvapkať citronom a podávať. Dobrú chuť :)

    Domáce cestoviny a omáčka z plodov mora - obrázok 4

Diskusia k receptu

ethanel
Uju juuuj, prepac ale toto by som nejedol, neber to ako urazku ale ako radu mozno Vam to chutilo ale mna to moc nelaka, toto nie, pouzila si konzervovane alebo mrazene morske plody? Vedel by som urcite o chtnejsom recepte a urcite je lepsie pouziz cerstve ved v metre ich predavaju, ja mrazene a konzervovane nepouzivam.
dodo46
@adkaa
to si robila 2 v 1 ? Nie je to tá tvoja šampiňónová omáčka s
knedlou ? Vyzerá to úplne rovnako.
adkaaa
no tak to jasne že vyzerá lepšie ale ja som nemala take suroviny.
Boli mrazene..škoda ich vyhodiť nie? tak robila som prvy krat niečo také ale nam to velmi chutilo aj ked to nevyzerá moc vábne. To uznávam:D
dodo46
@adkaa
na morské potvory ti stačí maslo, citrón, trocha vínka , petržlenová
vňať , soľ a kuštik cesnaku. Nič iné nemusíš pridávať a budú perfektné s opečeným toustom a nejakými bylinkami.
dodo46
@adkaa
nehnevaj sa za môj komentár , ale morské príšerky milujem a je mi ich ľúto keď ich vidím v takomto stave. Si mladá a ešte vyskúšaš hromadu aj iných receptov ktoré ťa potešia. Ak máš rada čili, pozri
s i aj @kimlo recepty .Chcel by som vyskúšať tento:  varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-chilli-dzem/19139-.ht...
môj má výhodu , že sa môže robiť po celý rok ,čili sa môže pridať aj sušené
adkaaa
@ethanel no vy máte iné pecky už som popozerala a vaše recepty uložila som všetky do KK a Vás som si dala do oblúbených:) Máte špičkové recepty.
U nás bohužial nezohnám také suroviny čo máte v receptoch :/
dodo46
@adkaaa
@ethanel - to je iné kafe - lahôdka pre oči ,až je to ľúto človeku
zjesť. Profesionálne recepty aj servírovanie. My sa k takýmto dobrotám dostávame väčšinou v zahraničí, alebo sem tam niečo v metre.
2010
@dodo46 , @ethanel teraz s vami nesuhlasim, v azii su plody mora zdrojom proteinov ale prva trieda ide do restauracii, druha na trh a tretia na stol v poulicnych lacnych vyvarovniach a vzdy su utopene v daakej omacke co je v sezone.Tu som robil taky recept ,na cibuly a cesnaku a chilli ,rychlo podusene lacne zmrazene plody mora, pridane opadane manga podliate vodou , rybaciou omackou , limetkovou stavou, zahustene ryzovou mukou. Nemusi to vzdy vyzerat super ale aj take jedla su vyborne -ani bryndzove halusky nevyzeraju velmi atraktivne? ( podobne jedlo ulice servirovali aj Rick Stein v Kambodzi v programe Far Eastern Odyssey.)


ethanel
@2010 myslel si Ricka Stein z Padstow v Cornwall ;) ked som zil v Cornwall poslednych 5 rokov v meste Penzance tak som kněu chodil do Seafood School. Co sa tyka receptu od @adkaaa tak som to nemyslel v zlom ved som to aj vysvetlil, podla mojich receptov urcite vies co uprednostnujem aj ked vela seafood jedal tam zatial nieje kedze manzelka je tehotna. Takze nic v zlom, ja som tiez nespadol z neba ako profi kuchar vsetko prislo casom a skusenostami tak alo som napisal aj @adkaaa
2010
@ethanel presne ten Rick ktory je za velmi jednoduchu pripravu ostal prekvapeny :-)
Su plody mora co su kvalitne a drahe ako svieckova a su lacne ktore su ako bocik a tie sa vyhodia ?...v malajzii robia ich specialitu -Char Kway Teow , na masti opecena klobasa pridane krevety , tmava sojova , lahka sojova atd, plus vajicko a slize a co hlavne ! oskvarky :-))) aj wiki o tom pise takze nie je to vymysel daakeho amatera ale popularne jedlo juznej azie.
 en.wikipedia.org/wiki/Char_kway_teow...