Ozajstný lángoš

editamarkos - fotkaeditamarkos, 12. apríla 2018

Ako z trhoviska.

12
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 PL
1 dl
20 g
3 dl
2 ČL




Postup

  1. 1

    Urobíme kvások z 3 dl vlažnej vody s 2 ČL cukrom a rozdrobeným droždím. Necháme 20 minút pracovať.

  2. 2

    Všetko k cestu spolu spracujeme a necháme 1 hodinu kysnúť.

  3. 3

    Kysnuté cesto rozdelíme na 12 časti. Bochníky necháme ešte 20 minút kysnúť.

  4. 4

    Po jednom ručne vytvarujeme cesto a upečieme na rozpálenom oleji.

Diskusia k receptu

45678
Edit, dobrý recept,tiež tak robievam:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia