Terina z husacej pečene s jablkovým želé
Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 16. októbra 2013
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 16. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 50 °C
na 50 °C
Postup
-
1
Pečeň zbavíme žiliek, ktoré tvoria horkosť, natrháme ju na malé pravidelné kúsky, ochutíme soľou, korením a brandy. Vložíme do formy, ktorá je vystlaná potravinárskou fóliou a varíme 50 minút na 50 °C na pare. Po vytiahnutí necháme vychladnúť.
- 2
Želé: Jablkový džús zohrejeme tak, aby bol len teplý a aby sa v ňom rozpustila želatína. Vylejeme do nádoby vystlanej potravinárskou fóliou aspoň 0,5 cm pod okraj. Tesne pred podávaním nakrájame na rovnomerné kocky.
- 3
Belgickú čakanku nakrájame na tenké pásiky bez hlúba a pokvapkáme ju citrónom a olivovým olejom. Podávame s dobrým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu