Terina z husacej pečene s jablkovým želé

Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 16. októbra 2013
Terina z husacej pečene s jablkovým želé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 50 °C

Suroviny

400 g
100 ml
300 ml
1 plátok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň zbavíme žiliek, ktoré tvoria horkosť, natrháme ju na malé pravidelné kúsky, ochutíme soľou, korením a brandy. Vložíme do formy, ktorá je vystlaná potravinárskou fóliou a varíme 50 minút na 50 °C na pare. Po vytiahnutí necháme vychladnúť.

  2. 2

    Želé: Jablkový džús zohrejeme tak, aby bol len teplý a aby sa v ňom rozpustila želatína. Vylejeme do nádoby vystlanej potravinárskou fóliou aspoň 0,5 cm pod okraj. Tesne pred podávaním nakrájame na rovnomerné kocky.

  3. 3

    Belgickú čakanku nakrájame na tenké pásiky bez hlúba a pokvapkáme ju citrónom a olivovým olejom. Podávame s dobrým chlebom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: