porcií
Suroviny
| Jemne cesto: | |
| 200 g |
|
| 125 g |
|
| 75 g |
|
| z 1/2 citróna chemicky neošetreného |
|
| 2 |
|
| Plnka: | |
| 4 |
|
| 150 g |
|
| z 2 citrónov |
|
| 125 ml |
|
| 150 ml /double creame |
|
| na posýpanie |
|
Postup
-
1
Zmiešajte múku, maslo, práškový cukor a štipku soli az kým sa vám nevytvorí "posýpka". Pridajte citónovú kôru z chemicky neupravených citrónov - alebo si kupované citóny poriadne umyte pod tečúcou vodou. Zmiešajte žĺtky z dvoch citrónov a pol polievkovej lyžice studenej vody a pridajte do múky. Hotové cesto zabaľte do fólie a dajte do chladničky na hodinu. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a preneste na formu, zakryte aj okraje, stred poprepichujte vidličkou, dajte schladiť na 20 minút. Dajte na cesto papier na pečenie a naň "fazuľky na pečenie" - baking beans http://www.amazon.co.uk/Kitchen-Craft-Ceramic-Baking-Beans/dp/B0001IWZ2W aby sa vam cesto počas pečenia nedvihlo. Potom upečte v predhriatej rúre pri 170 °C 15 - 20 minúť Alebo si kúpte už hotové cesto zo supermarketu :-)
-
2
Vyberte cesto z trúby a nechajte ho vychladnúť. Znížte teplotu na 160°C. Zatiaľ si pripravte plnku. Zmiešajte vajíčka a cukor jemne - tak aby ste nevytvorili veľa bubliniek. Pridajte šťavu a kôru z citónov a nechajte odpočat 10 minút.
-
3
Pridajte smotanu do krému a nalejte na cesto. Pečte 25 - 30 minút. Nechajte vychladnúť.
-
4
Posýpte práškovým cukrom. Dobrú chuť!









Uz sa tu objavila jeho druha verzia Lemon Meringue pie - so snehovou penou - varecha.pravda.sk/recepty/citronovy-paj-kolac-s-bielkovou...