![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubový pilaf
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku
Kačaciu pečeň omyjeme a očistíme. Oravskú slaninu pokrájame na tenké plátky. Plátkami oravskej slaninky ovinieme kačaciu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marmeládové kolieska
Recept pochádza zo starého časopisu Život, možno niekedy zo 70. rokov. Bývala tam rubrika...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pomarančová quinoa s brokolicou a mrkvou
Moze sa pouzit len tak ako lahke jedlo, ale tak isto ako priloha.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mega osie hniezdo so škoricou a s hrozienkami
Mlieko mierne zohrejeme, pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Palacinková torta
Z mlieka, minerálky, múky, cukru a vajíčok vyšľaháme hladké cesto, z ktorého...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hlávková kapusta s mäsom
Mäso nakrájané na rezance naložíme do zmesi zo sójovej omáčky, trochy vody, bielku a škrobovej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žemľovka plnená ovocím
Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchý baklažán
Komerčný recept<br /> Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mrkva v kokose
Toto je jedna bleskovka na využitie varenej mrkvy. Taká ľahká večera, alebo televízna chuťovka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou
Dnes som si uvedomila, že som ešte nikdy nevyužila funkciu GRIL na našej rúre. A...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené hubové rizoto
Ryžu opečieme na oleji, pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu soli a zalejeme 1, 5 l vriacej vody....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou
Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roládky z pangasia
Nakoľko z dnešného bicyklovania kvôli počasiu nebolo nič, aspoň som sa realizovala v kuchyni...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rozmarínová panenka s jablkovo-zemiakovými kroketkami
Panenku často nerobievam, dnes sme si dopriali jej jemnú chuť okorenenú pre mňa netradičným rozmarínom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gaštanový dezert
Jesenný dezertík po ktorom sa "zapráši". Veľmi veľmi chutný a ešte aj zdravý.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkové koláčiky so škoricovým cukrom
Múku zmiešame s mliekom. Pridáme vajcia, soľ a vanilkový cukor a vypracujeme cesto. Necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slaná torta z baklažánových ruží
Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Klobáskové koláčiky
Zamiesime cesto, necháme ho dve hodiny zabalené postáť. Potom rozvaľkáme, vykrajujeme kolieska a hviezdičky. Jedno koliesko natrieme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelné „kapustové“ sabji
Wikipedie i @methi hovoří o „sabji“ jako o zeleninové příloze suché, nebo v omáčce. Většinou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pajglíky
recept som dostala od manželovej kolegyne, naša rodinka /hlavne deti milujú rožteky plnené plnkami, najradšej makové/...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bazová marmeláda
V mojej písanke som natrafila na bazovú marmeládu, záujem o recept mala ancicka, posielam ho, hádam...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krakovská pochúťka
Recept mám od maminy, ona neviem, odkiaľ ho mala, takže ani neviem, prečo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Masala čai
Indický čaj s korením a mliekom. V Indii veľmi populárny. Mala som možnosť ho ochutnať pripravený...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové na zázvore s kurkumou
Dnes som chcela experimentovať so zázvorom, lebo som s ním nemala nejaké skúsenosti, tak som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou
Dnes som chcela vyskúšať niečo iné. Takúto roládu som robila prvý krát. A celkom mi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Palacinky od priateľa na Skype
… a ním je Ing. Mirko Hríbik. Výsledný chuťový efekt však závisí na: a) dobre...