Pizza Hawaj plus

stefanm - fotkastefanm, 19. februára 2011
Pizza Hawaj plus
Foto: stefanm

Názov som doplnil o plus pretože originál pizza Hawaj je : tomatto,šunka,ananás a ja som pridal plus olivy.Olivy som si obľúbil pred dvoma rokmi Zobraziť celý popisNázov som doplnil o plus pretože originál pizza Hawaj je : tomatto,šunka,ananás a ja som pridal plus olivy.Olivy som si obľúbil pred dvoma rokmi na dovolenke v Izraeli ale tie čo si môžeme kúpiť v našich obchodoch sa k čerstvým ťažko dajú prirovnať.To je ako keď zjete čerstvú uhorku a kyslú uhorku.Niečo úplne iné.Na pečenie som použil elektrickú panvicu ale kľudne sa to dá aj v rúre.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 PL
 - kúsky
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Kysnuté cesto (ja som si "ukradol" pred týždňom z knedlíka a mal som ho v sáčku v chladničke) rozložíme na mierne vymazanú panvicu potrieme paradajkovou omáčkou v ktorej sme rozmiešali rozotrený cesnak a štipku oregana,na to rozložíme plátky šunky a poukladame na ňu kúsky ananásu a olív.

    Pizza Hawaj plus - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme a pečieme asi pol hodiny.

    Pizza Hawaj plus - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme strúhaný syr a dopečieme.

    Pizza Hawaj plus - obrázok 3
  4. 4

    ...

    Pizza Hawaj plus - obrázok 4
  5. 5

    Pretože som mal rozpálenú panvicu tak som ju využil a urobili sme si placky.

    Pizza Hawaj plus - obrázok 5

Diskusia k receptu

kucharronald
Na panvici som ešte pizzu nerobil, ale aj toto môže byť chutnééé!!! :)) Mňam, dostal som chuť...nabudúci týždeň musím spraviť, dnes doma nemám kvások a ani ostatné suroviny :(
stefanm
@julica to je čo???čo všetko sa tu nedozvieš? :) dá sa to ! prečo nie??ja robím tenučké cesto a pizza je fajna,chrumkavá.
evusik
tak to je naozaj veľmi zvláštne... ja zas keď pečiem rožky, tak si tiež kúsok cesta rozťahám na placku, potriem kečupom a niečo navrch čo nájdem v chladničke, napr. kúsky syra a to si upečiem a je to výborné... takže prečo nie... je to taká pizza na slovenský spôsob :-)
orchidea
"hawaj" pizzu mám rada, tiež si ju s dcérou robíme, ten ananás dá takú zvláštnu chuť, máš ju krásnu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia