Dezert z pečených jabĺk fotorecept
Foto: lenkapalenka
Ostalo mi stáť zopár jabĺk a už boli mierne zošúverené, tak som ich využila do tohto rýchleho zimného dezertu.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Z jabĺk vyberieme jaderník a nakrájamé na tenké plátky. Orechy nasekáme na menšie kúsky.
-
2
Vrstvíme postupne jablká, lyžicu orechov, med a posypeme škoricou. Takto vytvoríme 2 - 3 vrstvy a úplny vrch posypeme jemne škoricovým cukrom.
-
3
Pečieme na 220 stupňov asi 30 minút.
- 4
Pri servírovaní dáme na vrch kopček kyslej smotany presypaný škoricovým cukrom. Tanier potom dôkladne vylížeme :-)
- 4
Diskusia k receptu