Foto: pampuska92
Tohtoročné Vianoce budú čochvíľa klopať na dvere a medovníčky nemôžu chýbať. Skúšala som už rôzne cestá na medovníčky, ale tento sa mi páči najviac. Zobraziť celý popisTohtoročné Vianoce budú čochvíľa klopať na dvere a medovníčky nemôžu chýbať. Skúšala som už rôzne cestá na medovníčky, ale tento sa mi páči najviac. Objavila som ho v časopise Torty od mamy, kde bol článok o pani Judit Czinkné Poór, ktorá medovníčky pečie už 16 rokov a zdobí ich 3D technikou. Na facebooku si môžte pozrieť jej tvorbu na stránke s názvom Mézesmanna, ako ju aj prezývajú. Jej tvorba mi učarovala.
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujeme na lesklé cesto. Odložíme ho do chladničky, alebo iné chladné miesto na 24 h odpočívať.
-
2
Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku 4-5 mm. Vykrojené kusy ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C 9 -10 minút.
- 3
Bielkova poleva: Bielok vymiešame s 2/3 preosiateho cukru,octom a preosiatym škrobom. Zvyšok cukru pridávame po častiach, kým nieje poleva dostatočne hustá. Pokiaľ chcete mať farebnú polevu, pridávate gélovú potravinársku farbu, až kým nieje požadovaní odtieň. Ozdobujeme podľa fantázie a zručností :)
- 4
V zdobení medovníčkov nemám veľké skúsenosti, ale chcela by som sa zdokonaliť. Zatiaľ sa podarilo toto :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu