Broskyňový koláč s hviezdičkami
Komerčný recept
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 400 g |
|
| 3 ČL zarovnané |
|
| 3 PL vrchovaté |
|
| 160 g |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| 4 ks |
|
| 200 ml |
|
| 200 ml |
|
| Na náplň: | |
| 500 g približne - po odkvapkaní |
|
| 2 bal. |
|
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ČL alebo 1 PL rumu |
|
| Na ozdobenie: | |
| 2 PL vrchovaté |
|
| Ešte potrebujeme: | |
| 30 x 40 cm |
|
|
|
|
| na šablónu |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, olej a minerálnu vodu a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vymiešame do hladkého cesta.
- 2
Cesto nalejeme na vymastený plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /> <br /> Elektrická rúra: 180°C<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> <b>Doba pečenia: asi 20 minút</b>
- 3
Broskyne necháme na sitku odkvapkať. Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu. Broskyne nakrájame na kúsky a uložíme na korpus.
- 4
Na prípravu náplne ušľaháme vo vyššej nádobe šľahačku, mlieko, škoricový cukor a rumovú arómu alebo rum, elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Šľahačkovú náplň natrieme na korpus s broskyňami a uhladíme. Uložíme na hodinu do chladničky.
- 5
Z tvrdého papiera vystrihneme hviezdičky, koláč posypeme kakaom a nakrájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu