Broskyňový koláč s hviezdičkami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 12. decembra 2013
Broskyňový koláč s hviezdičkami
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
20 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Na cesto:
400 g
3 ČL zarovnané
3 PL vrchovaté
160 g
1 bal.
 štipka
4 ks
200 ml
200 ml
Na náplň:
500 g približne - po odkvapkaní
2 bal.
300 g
1 bal.
1 ČL alebo 1 PL rumu
Na ozdobenie:
2 PL vrchovaté
Ešte potrebujeme:
 30 x 40 cm
 na šablónu




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, olej a minerálnu vodu a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vymiešame do hladkého cesta.

  2. 2

    Cesto nalejeme na vymastený plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /> <br /> Elektrická rúra: 180°C<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> <b>Doba pečenia: asi 20 minút</b>

  3. 3

    Broskyne necháme na sitku odkvapkať. Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu. Broskyne nakrájame na kúsky a uložíme na korpus.

  4. 4

    Na prípravu náplne ušľaháme vo vyššej nádobe šľahačku, mlieko, škoricový cukor a rumovú arómu alebo rum, elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Šľahačkovú náplň natrieme na korpus s broskyňami a uhladíme. Uložíme na hodinu do chladničky.

  5. 5

    Z tvrdého papiera vystrihneme hviezdičky, koláč posypeme kakaom a nakrájame na rezy.

Diskusia k receptu

root
Typická umelina s penou na holenie z prášku.
jankavaskova
Nuž mne sa nezdá až taký beznádejný. A šľahačku použijem klasickú, ako na parížsky krém a potom nepadá...
majsterka
root,veď si môžeš ten recept prispôsobiť podľa Tvojej chuti a možností




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia