
Jamieho hovädzie s vaječnou ryžou
Steaky si nakrajame na tenučke pasiky, najlepšie ked je mäsko ešte napoli zmrazene.

Pšenica so zeleninkou, jemne posypaná bryndzou
Keď už som nevedela, čo navariť, tak ma napadlo toto-musím povedať, že sa vydarilo! Nasladlé,...

Segedínsky guláš
Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäsko (pliecko) a sprudka...

Bezlepkové cestoviny so zdravou omáčkou
Tento recept je výborný či na obed alebo večeru. JE VEĽMI-VEĽMI ZDRAVÝ, lebo obsahuje...

Vynikajúca proteínová čokoláda so slanými pistáciami
Asi všetci máme radi čokoládku, lenže bežná čokoláda má len veľa cukru, kalóríi a máličko...

Cuketové soté s hriankami
Všetku zeleninu nakrájame na kúsky. Na panvicu dáme rozohriať maslo, pridáme cuketu, cibuľku, cesnak a...

Chrumkavé čokoládové košíčky
Veterný a upršaný deň, rúru sa ani neoplatí zapínať pre neustále výpadky prúdu, tak sladké...

Steak z lososa na bylinkovom masle
Steak potrieme všetkými ingredienciami (okrem bylinkového masla) a pečieme na grile - z každej strany 2 minúty....

Koláč Traja Králi
Dnes su traja krali a tu je tradicia tento kolac. Robievam ho kazdy rok a rada sa...

Zemiaky na kyslo s baby šampiňónmi
Pestré množstvo variantov tohoto lukulského klenotu od Tatier k Dunaju. Aj u nás, v dávne...

Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Torta od prababky s kávou
Tento recept je od mojej prababky, ktorá ho dala svojej neveste ( mojej babke ), ...

Knäckebröd
Oblubujem na ranajky, namiesto peciva. Vyborne s plesnovym syrom, alebo len tak s maslom a zeleninou,...

Piškótové sendviče s jahodami a sladkým bielkovým snehom
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

Koláčiky s gaštanovou plnkou
Do tretiny múky dáme odblanené a jemne pomleté sadlo. Dohladka zamiešame, rozdelíme na tri...

Morské plody so šampiňónmi
Bleskovka pre tých čo milujú morské „príšerky“. Nie som zástanca veľkého množstva prísad pri príprave rýb...

Pečené kuracie stehná s citrónovo-medovou zálievkou a 20 strúčikmi cesnaku
Stehná umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do pekáča. Pridáme cesnak a polejeme ich olejom...

Teplá pomazánka z baklažánov
Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná...

Ryžová brokolica Ajurvéda
Brokolica patrí medzi imunitu posilňujúce a protikarcinogénne zeleniny. Znižuje aj riziko mŕtvice a infarktu, ...

Grilovaný hamburger so zeleninou
Papriky nakrájame na malé kocky, cibuľku nadrobno. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané...

Arašidovo - fazuľové bonbóny
Fazuľu deň vopred namočíme. Po namočení by mala mať cca 250 g. Pripravíme si ostatné...

Teľacie plátky s tuniakovou majonézou
Teľacie karé ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici do chrumkava. Pečieme v rozohriatej rúre...

Koláč s nivou a slaninou
Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 25 minút

Grilovaná kuřecí prsa, rýžové nudle a zeleninový salát
Nejdříve si připravíme salát. Nakrájíme zeleninu do mísy. V malé misce smícháme citronovou šťávu s...

Fazuľa s kyslou kapustou
Fazuľu, ktorú sme vopred namočili, varíme v tej istej vode. Keď je uvarená do...

Cícerový burger
Vegánska a zdravá verzia hamburgeru. Ľahký, rýchly, s nízkym obsahom tuku.

Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...

Rybacia nátierka trocha inak
Táto pomazánka je chutná a majú ju radi aj deti. Skúste a uvidíte.