Pomarančovo-čokoládový chlebíček
Komerčný recept<br />
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 200 g (alebo margarín) |
|
| 4 ks |
|
| 130 g |
|
| 1 bal |
|
| 1 KL zarovnaná |
|
| štipka |
|
| 350 g |
|
| 2 KL zarovnané |
|
| asi z 2 pomarančov |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| Na polevu: | |
| asi z 3 pomarančov |
|
| 30 g |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame maslo alebo margarín, žĺtky, cukor, vanilínový cukor a sušenú pomarančovú kôru a všetko vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Bielky a soľ ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Zmiešame múku a kypriaci prášok a zmes opatrne vmiešame do maslovej hmoty. Potom do hmoty ručne zľahka vmiešame sneh z bielkov. Postupne po častiach pridávame pomarančovú šťavu, kyslú smotanu a na malé kúsky posekanú čokoládu a všetko opatrne zamiešame.
- 2
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy typu biskupský chlebíček (30 x 11 cm) a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť.<br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 60 minút
- 3
Upečený chlebíček necháme vo forme chvíľku schladnúť, potom ho vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
- 4
Na polevu prevaríme pomarančovú šťavu, cukor a vodu a necháme vychladnúť. Korpus dáme späť do očistenej formy a špajdľou doň urobíme asi 35 dierok až po dno formy. Korpus polejeme tekutinou, prikryjeme fóliou a necháme cez noc odležať.
- 5
<b>Tip:</b> Pomarančovú šťavu môžeme nahradiť 100 % pomarančovým džúsom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu