Pomarančovo-čokoládový chlebíček

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 10. decembra 2016
Pomarančovo-čokoládový chlebíček
Foto: droetker

Komerčný recept

35 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
200 g (alebo margarín)
4 ks
130 g
1 bal
1 KL zarovnaná
 štipka
350 g
2 KL zarovnané
asi z 2 pomarančov
200 g
100 g
Na polevu:
asi z 3 pomarančov
30 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame maslo alebo margarín, žĺtky, cukor, vanilínový cukor a sušenú pomarančovú kôru a všetko vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Bielky a soľ ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Zmiešame múku a kypriaci prášok a zmes opatrne vmiešame do maslovej hmoty. Potom do hmoty ručne zľahka vmiešame sneh z bielkov. Postupne po častiach pridávame pomarančovú šťavu, kyslú smotanu a na malé kúsky posekanú čokoládu a všetko opatrne zamiešame.

  2. 2

    Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy typu biskupský chlebíček (30 x 11 cm) a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť.
    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 60 minút

  3. 3

    Upečený chlebíček necháme vo forme chvíľku schladnúť, potom ho vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

  4. 4

    Na polevu prevaríme pomarančovú šťavu, cukor a vodu a necháme vychladnúť. Korpus dáme späť do očistenej formy a špajdľou doň urobíme asi 35 dierok až po dno formy. Korpus polejeme tekutinou, prikryjeme fóliou a necháme cez noc odležať.

  5. 5

    Tip: Pomarančovú šťavu môžeme nahradiť 100 % pomarančovým džúsom.

Diskusia k receptu

haji
Fajnový recept, krásná forma!