
Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi
Recept od Martina Korbeliča

Jahodovo-paradajková polievka s mätovou penou
Cherry paradajky pečieme v rúre s balzamikom, so soľou, s cukrom pri 180 °C 5 –...

Chia puding s pomarančovou šťavou
Zmiešame mlieko, pomarančovú šťavu, nastrúhanú kôru a med.

Jahodové Tofu osvieženie
Tofu naturálne chutí perfektne aj v sladkom prevedení. Navyše dodá dostatok vlákniny a proteínov všetkým maškrtníkom....

Grilovaná zelenina so zapečenou bagetou
Dnes som dostala chuť na pečenie a vyšla z toho táto pochúťka, vyskúšajte a posúďte sami,...

Sardinková natierka
Recept vznikol asi pred 45 rokmi v našej rodine, spôsobom - čo chladnička dá

Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...

Palacinky Florida s ružovým grepom
Tento recept mám z francúzskeho časopisu. Palacinky su výborné. Prekvapí Vás táto kombinácia.

Pečená dýně na kokosovém oleji s pečenými brambory
Hokaido omýt, neloupat, nakrájet na kostky, dát do zapékací mísy, přidat kokosový olej,...

Orechová kaša bez orechov
Všetky suroviny spolu povaríme za stáleho miešania asi 5 minút (do zhustnutia). Nakoniec rozmixujeme ponorným...

Syrové waffle
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.

Chlieb bez práce a kysnutia
Prípravu na tento recept je nutne vykonať 12 hodín pred samotným pčením

Slané šišky z odpaľovaného cesta
Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

Jednoduchý zelerový šalát s údeným syrom
Buľvu zeleru očistíme, nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do sekáčika a zomelieme najemno.

Nadýchaná treska na spôsob nátierky
Toto ma len tak napadlo nakolko oblubujem tresku a chcel som ju niako nadýchat . Však...

Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré
Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech...

Penne so zeleninou, s hríbami a syrom
Tak teda ešte jeden. toto som si vymyslela sama asi tak pred 16 rokmi.

Hovädzie v miske
Maso si nakrajame na kocky a na troche oleja sprudka oprazime-odlozime. Do druhej nadoby si na rozpalenom...

Dresing Tisíc ostrovov
Obľúbený dresing je ako stvorený na dochutenie zeleninového, zemiakového či vajíčkového šalátu, ale výborne sa hodí aj na sendviče a k toastom....

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu
Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi....

Pstruh s jablkovým sorbetom
Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15...