
Klíčková nátierka
Z naklíčených zrn (malá čočka, velká čočka, pšenice, mungo, cizrna aj) viz recept https://varecha....

Bezlepkové kysnuté tlačené koláče
Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť....

Grilovaný ananás s kávovo-rumovou polevou
Chutný dezert na nedeľné odpoludnie, ale len pre dospelákov.

Bravčová minútka na mandliach a makadámiách
Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“ Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku....

Cviklový šalát
Cvikle (stredne veľké) uvaríme v osolenej vode, po vychladnutí ich očistíme a postrúhame na...

Špaldové hviezdičky so syrom
Tento recept mi padol do oka a tak som ho vyskúšala. Pečivo zo špaldovej múky je...

Bezlepkový pšenný čoko-koláč
Tento koláčik pečiem uz štyry roky, je u nás veľmi oblúbený, verím, že ...

BBQ kuracie prsia marinované s tequilou
Nie som vyznávačom BBQ posedení, zvlášť nie v tunajších klimatických podmienkach pod priam „vražedným“ slnkom Arizóny....

Guľôčky z Hongkongu
Zmiešajte 1/4 šálky bielej múky s práškom do pečiva, soľou a korením. Pridajte vajcia a...

Syrovo-cibuľový bochník
Starý anglický recept... vyzeral zaujímavo, tak som ho vyskúšal... nakoniec to nie je ani také...

Pošírovaný tolstolobik s petrželkovým máslem
Rozhodl jsem se udělat si něco na odlehčení jídelníčku, a tak padla volba na pošírovanou rybu....

Jahodový kebab s citrónovo-rozmarínovým mascarpone
Je leto, sezóna jahôd, kúpite ich na každom rohu... tak prečo si...

Nízkosacharidové (low carb) mandľové košíčky
Košíčky sú vďačné pohostenie. Môžete ich naplniť čímkoľvek čo máte radi, či už je to...

Indonézska kuracia polievka
Soto Ayam, tradičná indonézska kuracia polievka s kurkumou, zázvorom a koreninami.

Zapekané zemiaky DIA
Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovice. Tie krájame na pol centimetrové plátky a dáme variť na...

Pesto z boreka lekárskeho
Borek lekarsky je lieciva rastlina, to uz viem, ale ze sa z neho da pripravit...

Zelený šalát s farro a opečeným hroznom
Variant chutnej „zelenej” zmesi šalátu, obohatený farrou. Farro (i farro „perlato“) je taliansky názov pre...

Bravčová noha na segedínskej kapuste
Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...

Prsia z perličky v medovej omáčke
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej....

Rastlinný čokoládový chia puding
Hľadáte chutný a rýchly dezert, ktorý pripravíte do dvoch minút? 100 % Rastlinný chia puding...

Kalorické guľôčky
Pre niekoho úplne normálne, veď všetko sladké a mastné je nezdravé a aj tak to jeme....

Bezlepkové parmezánové krekry
Mäkké maslo, parmezán, mandľovú múku premiešame v miske lyžicou, pridáme vajcia a zamiešame...