Olivový chlieb bez lepku
Pečiete si doma svoj vlastný chlieb? Vyskúšajte náš olivový chlieb bez lepku. Recept, pre všetkých fajnšmekrov, ktorí sa nezľaknú malého chuťového experimentu. Upečiete ho z našej múky Promix UNI alebo môžete použiť aj múku Promix PK či PK špeciál. A nezabudnite si na konci receptu pozrieť naše ďalšie chlebové recepty pre vašu inšpiráciu.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g (alebo UNI múka) |
|
3/4 ČL |
|
3/4 ČL |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
80 g (alebo eidam) |
|
8 ks |
|
hrsť |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vo väčšej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Pridáme mlieko, rozmiešané vajcia, olej, horčicu a miešame, až kým nebude cesto hladké. Potom do cesta vmiešame nastrúhaný syr, celé sušené paradajky a na plátky nakrájané olivy.
- 2
Cesto vylejeme do formy na chlebík, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Olivový chlieb bez lepku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút.
- 3
Po dopečení ho necháme najprv niekoľko minút chladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Chlebík podávame na raňajky alebo ako prílohu ku grilovačkám, mäsovým jedlám alebo studeným misiam.
Tiež chlieb:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu