Olivový chlieb bez lepku
Foto: novalim
Pečiete si doma svoj vlastný chlieb? Vyskúšajte náš olivový chlieb bez lepku. Recept, pre všetkých fajnšmekrov, ktorí sa nezľaknú malého chuťového experimentu. Upečiete Zobraziť celý popisPečiete si doma svoj vlastný chlieb? Vyskúšajte náš olivový chlieb bez lepku. Recept, pre všetkých fajnšmekrov, ktorí sa nezľaknú malého chuťového experimentu. Upečiete ho z našej múky Promix UNI alebo môžete použiť aj múku Promix PK či PK špeciál. A nezabudnite si na konci receptu pozrieť naše ďalšie chlebové recepty pre vašu inšpiráciu.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g (alebo UNI múka) |
|
3/4 ČL |
|
3/4 ČL |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
80 g (alebo eidam) |
|
8 ks |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Pridáme mlieko, rozmiešané vajcia, olej, horčicu a miešame, až kým nebude cesto hladké. Potom do cesta vmiešame nastrúhaný syr, celé sušené paradajky a na plátky nakrájané olivy.
- 2
Cesto vylejeme do formy na chlebík, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Olivový chlieb bez lepku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút.
- 3
Po dopečení ho necháme najprv niekoľko minút chladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Chlebík podávame na raňajky alebo ako prílohu ku grilovačkám, mäsovým jedlám alebo studeným misiam.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu