
Sardinková (rybacia) nátierka bez cibule
Keďže deti nemajú veľmi v láske čerstvú cibuľu, ktorá sa bežne dáva do rybacej nátierky, ...

Fazuľovica s posúchom
Zasa síce , , nič nové, , no túto polievočku doma milujeme a s posúchom stačí ako...

Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi
Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept...

Gaštanový dezert
Jesenný dezertík po ktorom sa "zapráši". Veľmi veľmi chutný a ešte aj zdravý.

Cestovinový nákyp s čerešňami
Cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať. Čerešne opláchneme a odkôstkujeme.

Vyprážaná vegetariánska variácia
Očistený karfiol a brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Očistený zeler nakrájame na tenké plátky. Zeleninu...

Broskyňovo mrkvový koktail
Skvelý nápoj z mrkvy a broskýň. V týchto horúčavách doporučujem podávať chladený. Vhodný najmä pre...

Biskupské ryby podľa Puffy
Recept dostala moja mama od svojej kamarátky Helenky. Pôvodne je rozpočítaný na bežný hlboký plech, ...

Plnené lístkové koláčiky s karamelom
Jemný vanilkový krém ukrytý vo vrstvičkách lístkového cesta a korunovaný lahodným karamelom, to je dokonalé spojenie chutí....

Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.

Petržlenová omáčka
Vodu so soľou privedieme k varu a asi na minútu do nej vhodíme petržlen. Vyberieme ho,...

Ruské cesto
Ako všetky recepty z môjho detstva a mladosti aj tento má zvláštny názov. Neviem odkiaľ pochádza,...

Nutellová torta s bielou čokoládou a mandľami
Torta, ktorá poteší všetky maškrtné jazýčky a najlepšie je na nej to, že je veľmi...

Linecký tvarohový koláč
Suché přísady prosejeme na vál a přidáme nakrájený tuk, vejce. Těsto dobře propracujeme a zabalíme...

Boršč s uškami
Pochádza z Poľska, ale ako inak, po slovensky som si ho vylepšila talianskymi tortellinami

Muffinky od maminky
Hladkú múku, vanilkový cukur, kypr. prášok a cukor zmiešame spolu. Pridáme vajíčka a mlieko,...

Kurací hrniec s mladým kelom a šampiňónmi
Také letné varenie v jednom hrnci, keď sa vám nechce stáť pri šporáku, ale vaše...

Tuniakové placky s hráškovým pyré
Po bohatom sviatočnom stole dobre padnú jedlá v duchu wellness. Teda z ľahších surovín, spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia,...

Yalanci mantı
(čítaj "jalandži mantı) V preklade to znamená niečo ako falošné plnené cestoviny. Pravé turecké mantı...

Francúzska hubová polievka
Huby nakrájame na plátky a podusíme na masle, potom ich zalejeme vodou a varíme. Cibuľu...

Guľky z mletého mäsa v omáčke
K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre...

Fazuľa na Indický spôsob
Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju varíme v slanej vode a pridáme bobkový list....

Paradajková polievka s mozzarellou a šľahačkou
Viem, že je tu veľa receptov na paradajkovú polievku ale každá je iná ako aj tá...

Fazuľka na strúhanke
Zbieram recepty, ktoré sa skladajú z troch vecí a tento patrí k nim. O takomto...

Pečené zemiaky na grile
Tento recept som si vymyslel - vypracoval ako Marian Labuda vo filme Vesničko má středisková - najlepšie...

Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...