Kysnuté rožky z tvarohového cesta

ursula4 - bez fotkyursula4, 8. februára 2011

Recept na tieto výborné rožky som našla na MMB a hneď som ich vyskúšala.Je to dosť rýchla príprava .Kedže tu na vareche som takýto Zobraziť celý popisRecept na tieto výborné rožky som našla na MMB a hneď som ich vyskúšala.Je to dosť rýchla príprava .Kedže tu na vareche som takýto recept nenašla,tak vám ho ponúkam.

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 kg
1 ks
2 PL
1 ČL
1/4 kg
2 ČL
1/2 dl
kvások:
3 dl
2 ČL
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások . Do misky dáme všetky suroviny na cesto,pridáme kvások a zmiesime.Zmiesené cesto preložíme na dosku a rozdelíme na 2 časti,jedna bude svetlá a do druhej pridáme kakao a olej-premiesime.Každý bochník rozdelíme na 3 časti.

  2. 2

    Na 1 tmavú časť položíme 1 svetlú časť cesta na seba,rozváľkame do kruhu,rozkrojíme na 4 trojuholníky a zrolujeme do tvaru rožka.Takto postupujeme so všetkými dielmi,takže budeme mať 12 rožkov.

  3. 3

    Rožky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie,zakryjeme utierkou a necháme 1/2 hod.odpočívať.Zatiaľ si predhrejeme rúru.Po pol hodine rožky potrieme olejom a dáme piesť. Po upečení ešte teplé potrieme znova olejom. Rožky sú vhodné pre veľkých aj malých na raňajky alebo olovrant.

Diskusia k receptu

babidka
mam taku nutkavu potrebu vyskusat vsetky druhy peciva a chleba co objavim :-)))) takze urcite skusim aj tieto rozky ....
ursula4
určite neoľutuješ a hlavne tvoje deťúrence.Ja som ich robila z jednej dávky a behom pol hodiny nemáme ani jeden rožok
orchidea
Ozaj sú rýchle a nenáročné, vyskúšam, každý týždeň pečiem niečo z kysnutého cesta tak mám inšpiráciu. Ďakujem.
mariaklara
Tiež pečiem často koláče z kysnutého cesta, určite vyskúšam, ukladám do KK.
alexdidi
Páčia sa mi tieto rožky...piekla som podobné, ale bez tvarohu od @skaa a boli krásne a chutné...teraz vyskúšam tie Tvoje...
ancicka
Tie rošky môžu byť ozaj dobré.Tvarohové kysnúte som ešte nerobila,určite vyskúšam.Ukladam.
ursula4
@ancicka tie rožky sú výborné,sú také sladko-slané.Dnes som ich robila znovu a plnila som ich nutelou.Super
akive
mohli by tie rožky byť aj slané? samozrejme bez kakaa
ursula4
to kakao je tam na to,aby vyzerali ako mramorové.Cesto vôbec nie je sladké.Keď nedáš kakao ,rožky budú len biele.Namiesto 2 PL cukru daj len jednu a 2ČL soli.
jerica
celkom dobrý recept aj bez foto , keď by som ich piekla nafotím,pošlem a môžeš si to pridať k tomuto receptu:-)
marienka44
@Ursula4 ,preco v bielom ceste nie je ziaden tuk? Postací na obe cesta 50 ml tuku-oleja? Nie je to suché? Ja som to pochopila tak, ze olej ide len do tmaveho cesta. Dakujem za odpoved.
ursula4
@marienka 44,v bielom ceste nie je tuk,lebo je tam tvaroh tak ako aj v tmavom.A ten olej v tmavom ceste je na to,aby sa kakao lepšie vmiesilo do cesta.Tie rožky nie sú vôbec suché,ten tvaroh ich zvláčnil.
isar
Ako mi tento recept unikol? Hneď ho vyskúšam. Cesto z pekárničky dorobím na stole a upečiem (experimentálne v tom teplovzdušnom hrnci). Jednoduchý recept. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia