Úhor na šalátiku s opečeným citrónom fotorecept

Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 13. júna 2013
Úhor na šalátiku s opečeným citrónom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

z 1/2 citróna
 3 farby
300 g
50 g




Postup

  1. 1


    Mladé výhonky vložíme do misky a premiešame s citrónovou šťavou, soľou, olejom a preložíme na tanier.

  2. 2


    Opláchnutého a osušeného úhora osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. 3


    Sprudka opečieme na oleji a necháme trochu odležať na teplom mieste. Podávame so šalátikom a plátkom citróna, ktorý sme opiekli na masle s cukrom.

Diskusia k receptu

jumbo
Velmi jednoduchy recept a na taniery to vyzera skvelo!