Plnený baklažán fotorecept
Foto: alex37
Baklažán naplnený zapečený v rúre, svieže letné jedlo podávané jednoducho s chlebom, prípadne varenými zemiakmi.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Baklažány ošúpeme na striedavo a opražíme na panvici na oleji.
- 2
Kým sa baklažány pečú, pripravíme si všetky suroviny, cibuľu nakrájanú na mesiačiky, cesnak na plátky, papriku na drobno a ošúpané rajčiny tiež nakrájame na drobno.
- 3
Opečené baklažány vysušíme na papierovej utierke.
- 4
Pripravíme si zmes, postupne pražíme na oleji, najprv cibuľku, pridáme papriku, o chvíľu cesnak, rajčiny a posekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a dusíme /niečo ako lečo/.
- 5
Baklažány roztvoríme a naplníme zeleninovou zmesou. Navrch dáme nakrájanú fetu. Pekne sa zapečie.
- 6
Zmes čo mi zostala skončila tiež na pekáči, trocha som ju rozriedila rajčinovým pretlakom, a dala som zapiecť na 190 °C cca 30 min.
- 2
Dala som ti foto k tej kure na pretlaku, neviem, ci si postrehla, je to neskutocne vyborne.
Snad raz skusim aj toto.
Vobec ich netreba solit, urcite nasaje menej opekany takto vcelku, ako keby bol na platky.
horké bývajú veľké a staré baklažány, toto boli maličké a mladučké baklažániky :-) tie väčšie zvyknem aj ja posoliť na papierovom obrúsku vysušiť.
vyskúšam to nasolenie nabudúce, ale nebolo to strašné s tým olejom.
ďakujem, určite ti bude chutiť a idem pozrieť fotku pri recepte na kura :-) Už dávno som ho nerobila.Pekný deň.
To je vlákniny v nás