Pečené bravčové à la Orloff

sisok - fotkasisok, 21. februára 2013
Pečené bravčové à la Orloff
Foto: sisok

Pečené bravčové sa robí snáď všade. Ja vám dnes chcem predstaviť ľahký, ale chutný recept.

4
porcie
5 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
 alebo slanina




Postup

  1. 1

    Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá. Na mäsku urobíme dostatočne hlboké zárezy po šírke, tak ako vidieť na obrázku.

  2. 2

    Do každého zárezu vložime plátok syra a šunky, alebo slaniny, podľa chuti a výšky cholesterolu. Kus mäsa posolíme, pokoreníme a hlavne nezabudneme zviazať potravinárskou niťou.

  3. 3

    Mäso vložíme do predohriatej rúry na 180°C a pečieme asi 40minút. Pokiaľ máte kuchynskú sondu, skúška správnosti či je mäso upečené - ak sonda pichnutá do stredu mäsa ukazuje 65°C, mäsko je upečené. Mäsko vyberieme, odstránime špagátik, nakrájame na plátky a ja som podávala s čerstvým mrkvovým šalátom.

Diskusia k receptu

veronika353
Mně se to maso taky moc líbí, vyzkouším to z karé,to je suché maso,ta slanina a sýr tomu dají šťávu:-)))
anina6
dobrý nápad, skúsim aj ja z karé spraviť.
erikao
... a krája sa to potom priečne aby rezy boli pásikavé ?
slavka2012
Vyborny napad s tymi zarezmi! Ja mam recept na bravcovu roladu Orloff, je to vlastne to iste, akurat sa to naplnene zatoci. Predtym vsak treba maso rozrezat na velky plat, co je velmi narocne. Toto vyzera vyborne a iste tak aj chuti.
sisok
Dakujem vsetkym za pekne komentare a ubezpecujem vas, ze masko bude vyborne :)
@erikao - kraja sa to na pasiky cize po sirke :)
veronika353
Dnes jsme to maso měli na oběd,bylo to moc dobré,akorát se to při krájení trochu rozpadalo,ale příště to nechám chvíli vychladnout:-)))
veronika353
Nedělala jsem to z jednoho kusu masa,ale z plátkú,tak to bylo asi proto.Příště to udělám z jednoho kusu masa,jinak to bylo fakt dobré.
rulik
niečo podobné som mal teraz 2 dni naložené v marináde a teraz som dopiekol, len čakám na vychladnutie, ešte prílohu a je hotovo na víkend




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia