Maková torta s tvarohovým krémom

mirkajan - fotkamirkajan, 15. septembra 2016
Maková torta s tvarohovým krémom
Foto: mirkajan

Táto torta vznikla z viacerých receptov vtedy, keď som dostala za úlohu priniesť dezert na posedenie s kolegom, ktorý pripravil na večer francúzske menu. Síce som nedodržala zadanú tému, ale zas to bolo svieže a druhá kolegyňa zas doniesla talianske Chianti, takže večer sme poňali tak trochu multikulturálne...

12
porcií
40 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
140 g mletý
150 g
2 PL mleté
 na vymastenie fotmy
mleté na vysypanie formy
450 g
200 ml
podľa chuti
1 PL
z 1 citróna
1/2 bal
Na ozdobenie:
cca 300 g drobné
 postrúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus som piekla večer, plnila som ráno, ale nie je to nevyhnutné. Žĺtky vymiešame do penista s trstinovým cukrom . Pridáme mletý mak a mandle, premiešame a nakoniec opatrne vmiešame sneh zo 7 bielkov. Tortovú formu vymažeme tukom a vysypeme mletými mandľami. Cesto vylejeme do formy a pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Tvaroh (použila som tvaroh zn. Melina v kelímku) vymiešame s práškovým cukrom (ja som dala cca 2 PL), citrónovou šťavou a citrónovou kôrou. Zvlášť vyšľaháme šľahačku do tuha. V miske rozmiešame želatínový stužovač za studena s vodou podľa návodu na obale, pridáme ho do tvarohovej hmoty a premiešame. Nakoniec do tvarohu vmiešame vyšľahanú šľahačku.

  3. 3

    Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti. Spodnú časť natrieme časťou tvarohového krému, naň poukladáme po celej ploche ovocie (ja som mala maliny, černice a čučoriedky), ovocie znovu natrieme časťou krému. Na krém uložíme druhú časť korpusu. Celú tortu potrieme zvyškom krému (aj boky) a ozdobíme zvyšným ovocím a strúhanou čokoládou. Necháme aspoň 1 hodinu v chladničke.

  4. 4

    A takto vyzerala torta v reze pri servírovaní. Dobrú chuť!

    Maková torta s tvarohovým krémom - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem za komentáre. Tých mandlí tam bolo minimum, v korpuse ich nebolo ani cítiť, pridala som ich tam preto, lebo v pôvodnom recepte bolo iba 6 vajec, ja som chcela korpus trochu vyšší a maku som mala zomletého presne 140 g, dá sa pridať aj rovnaké množstvo zomletého maku, mne sa už nechcelo znovu vyťahovať mlynček.
1x snitlik
krásne vyzerá v reze, plnku poznám, robievam ju často a makový korpus musím už tiež vyskúšať.
1x snitlik