Foto: elysa
Roládu robila jedna milá pani u pani Magálovej v Tajomstvo mojej kuchyne... Niečo málo som pozmenila...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme šťavu z citróna.
-
2
Opatrne vmiešame maizenu a hladkú múku. Piškótu vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
3
Piškótu necháme mierne ochladnúť, utierku jemne pocukrujeme práškovým cukrom, piškótu na ňu prenesieme a zrolujeme, necháme ochladnúť.
-
4
Na krém vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha, opatrne ju vmiešame do rozmiešaného mascarpone. Mandarínkový kompót zlejeme cez sito do misky.
-
5
Z piškóty odstránime papier, ponatierame ju šťavou z kompótu.
-
6
Natrieme väčšiu časť krému a na husto uložíme mandarínky.
-
7
Roládu stočíme a natrieme zbytkom krému, ja som ju rozdelila na dve časti, aby sa mi zmestila na podnos a v chladničke aby nezavadzal celý plech.
-
8
Vrch som posypala na hrubo postrúhanou horkou čokoládou, roláda nie je presladená, je to taký ľahký múčnik.
Diskusia k receptu