Jablkový smotanový koláč
Foto: droetker
Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 35 minút
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
300 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Na náplň: | |
2 kg olúpané a bez jadrovníkov |
|
80 g vopred naložené v rume |
|
1 bal. |
|
Na polevu: | |
3 ks |
|
50 g |
|
150 g |
|
30 g |
|
3 ks |
|
Ešte potrebujeme: | |
(30 x 40 cm) |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta premiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme tvaroh, mlieko, olej, cukor, vanilínový cukor a soľ a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
- 2
Na prípravu náplne nakrájame jablká na drobné kúsky, zmiešame s hrozienkami a škoricovým cukrom a rozdelíme na cesto. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 20 minút
- 3
Na polevu ušľaháme žĺtky s cukrom a kyslou smotanou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny, potom zľahka vmiešame múku. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Polevu rovnomerne rozdelíme na zapečený koláč. Plech opäť vložíme do predhriatej rúry a dopečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 15 minút
- 4
4. Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom ho nakrájame na rezy a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu