Jablkový smotanový koláč
Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 35 minút
na 180/160 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| Na náplň: | |
| 2 kg olúpané a bez jadrovníkov |
|
| 80 g vopred naložené v rume |
|
| 1 bal. |
|
| Na polevu: | |
| 3 ks |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| 30 g |
|
| 3 ks |
|
| Ešte potrebujeme: | |
| (30 x 40 cm) |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta premiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme tvaroh, mlieko, olej, cukor, vanilínový cukor a soľ a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
- 2
Na prípravu náplne nakrájame jablká na drobné kúsky, zmiešame s hrozienkami a škoricovým cukrom a rozdelíme na cesto. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 20 minút
- 3
Na polevu ušľaháme žĺtky s cukrom a kyslou smotanou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny, potom zľahka vmiešame múku. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Polevu rovnomerne rozdelíme na zapečený koláč. Plech opäť vložíme do predhriatej rúry a dopečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 15 minút
- 4
4. Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom ho nakrájame na rezy a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu