Jablkový smotanový koláč

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 18. októbra 2013
Jablkový smotanový koláč
Foto: droetker

Komerčný recept

Doba prípravy: asi 35 minút

35 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
300 g
1 bal.
250 g
100 ml
100 ml
80 g
1 bal.
 štipka
Na náplň:
2 kg olúpané a bez jadrovníkov
80 g vopred naložené v rume
1 bal.
Na polevu:
3 ks
50 g
150 g
30 g
3 ks
Ešte potrebujeme:
 (30 x 40 cm)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta premiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme tvaroh, mlieko, olej, cukor, vanilínový cukor a soľ a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.

  2. 2

    Na prípravu náplne nakrájame jablká na drobné kúsky, zmiešame s hrozienkami a škoricovým cukrom a rozdelíme na cesto. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 20 minút

  3. 3

    Na polevu ušľaháme žĺtky s cukrom a kyslou smotanou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny, potom zľahka vmiešame múku. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Polevu rovnomerne rozdelíme na zapečený koláč. Plech opäť vložíme do predhriatej rúry a dopečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 15 minút

  4. 4

    4. Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom ho nakrájame na rezy a servírujeme.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené, Dr. Oetker

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
koláčik je zaujímavý-ale-jablk 2 kilá..??sa mi zdá veľa..uvidíme-ked spravíme-koľko sa bude "pýtať"...