Foto: zoff
Nikdy som nebola veľmi na sladké a už vôbec nie koláčikový a dezertový typ...Ale ako iste viete, tehotenstvo robí divy! A tu je jeden Zobraziť celý popisNikdy som nebola veľmi na sladké a už vôbec nie koláčikový a dezertový typ...Ale ako iste viete, tehotenstvo robí divy! A tu je jeden z mnohých výplodov nezastaviteľných chutí.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si palacinkové cesto zmiešaním mlieka, múky a strúhaného kokosu k tomu pridáme štipku soli. Všetko vyšľaháme dohladka, aby sme v ceste nemali hrudky a necháme pár minút odležať.
- 2
Na kvapke oleja v palacinkári pečieme tenké kokosom prevoňané palacinky. Tým, že sme nepridali vajíčka, cesto je jemnejšie a ľahšie sa trhá, treba teda dávať pozor pri otáčaní.
- 3
Plnku si pripravíme vymiešaním odtučneného tvarohu s ostatnými prísadami, ak má niekto rád sladšie, môže použiť viac medu resp. do zmesi pridať kávovú lyžičku granka.
- 4
Hotové palacinky plníme na striedačku jahodovým džemom (kto má doma môže použiť aj čerstvé jahody alebo kompót) a tvarohovou plnkou.
- 5
Trochu tvarohu si môžeme ponechať aj na ozdobu (prípadne použijeme čokoládovú polevu, šľahačku...každý podľa chuti) a na záver palacinky posypeme kokosovými lupienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu