Pečené plnené žemle
Včera som robila langoše a ostalo mi cesto. Chcela som vyskúšať niečo nové a celkom sa...
Brownies s tekvicou
Zakusok pre milovnikov cokolady... tekvica mu pridala zaujimavu chut aj farbu.
Amaretto pohár
Maliny rozpučíme vidličkou a pridáme 1 PL amaretta. Vaječné žĺtky s cukrom vyšľaháme do svetlej peny....
Diabolské plátky
Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň...
Americké lievance podľa mňa
Skúsila som ochutnala a boli výborné... najlepšie chutia s originál javorovým sirupom... alebo su výborné s...
Ovocná bublanina
Teraz je konečne čerstvé ovocie a niet nad lahodný kyslastý a jednoduchý zákusok. Pridávam recept na...
Ovsené cookies s brusnicami
Zdravšia verzia sušienok cookies vyrobená z ovsených vločiek, hnedého cukru, celozrnnej múky a s...
Jablkový koláč s vlašskými orechmi
Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme...
Býčie medailónky s cibuľovými kolieskami
Nakrájané, jemne naklepané medailónky (3 ks na porciu) osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, kečupom,...
Vynikajúca marináda podľa mamky
Odporúčam! Je to vynikajúca marináda na vypečenie kuracieho mäska. Rýchle a chutné, najlepšie ak postojí...
Plnené kuracie rezne so šampiňónovou zálievkou
Kuracie mäso je u nás top. Ponúkam aj Vám tento dobrý a nenáročný obed.
Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D
Vegánske bolognese
Vegánske alebo vegetariánske bolognese sa väčšinou robí zo sójovej drte (granulátu), ktoré ste možno už vyskúšali....
Karfiolové palacinky s hovädzou pečienkou
Pôvodne som išiel robiť karfiolový mozoček zo zbytku karfiolu, ale akosi som behom prípravy zasa vymýšlal...
Gaštanovo-mätová torta
Korpus: Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a najemno posekanou mätou a postupne primiešavame zmiešanú...
POLIEVKA z vývaru špenátových gúľ
@jerica pokračovanie , využila som vývar zo špenátových guliek , je to rýchle a veľmi...
Pečený králik na rasci a rozmaríne
Rozporcujeme si králika podľa postupu: http://www. kuchyna. megdesign. sk/ako-rozporcovat-kralikazajaca/
Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...
Jahňacie lýtko s maslovým špenátom
Jahňacie lýtka dáme piecť s mrkvou a petržlenom podliate vývarom. Pečieme pri 180 stupňoch asi tri...
Fresh polievka
Zeleninu nakrájame na menšie kusy, zázvor nastrúhame, cesnak pretlačíme a rýchlo opražíme na oleji.
Dvojfarebné rohlíčky
Múku, mlieko, vajce, cukor, soľ, droždie a olej spolu zmiešame a urobíme...
Melon Chewing Gum
Tento osviežujúci nápoj vznikol keď som sa pripravoval na 9. ročník St. Nicolaus cup-Danobius Gastro...
Baklažánové rolky s mozzarellou
So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.
Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou
Kombinácia strukoviny a ryže, obľúbená v arabskom svete. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj...
Kuracie soté s mandľami
Mäso pokrájame na rezančeky, zmiešame s maizenou a so sójovou omáčkou. Očistené stonky a cibuľu...
Kura na červenom víne
... s koreňovou zeleninou, škoricou a klinčekom získame sladkastú chuť :-)
Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou
Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.