Čokoládové suflé fotorecept
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 20. februára 2015

Foto: Robert Hüttner
Vareškov tip: Suflé podávame okamžite, aby nespľasli. Ak to nie je možné, suflé jemne vytiahneme z nádobiek, položíme na tanierik a pred konzumáciou ohrejeme. Zobraziť celý popisVareškov tip: Suflé podávame okamžite, aby nespľasli. Ak to nie je možné, suflé jemne vytiahneme z nádobiek, položíme na tanierik a pred konzumáciou ohrejeme. Vnútri tortičky sa opäť vytvoria bublinky a suflé napučí.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s maslom. Medzitým vyšľaháme bielky s dvomi tretinami kryštálového cukru a žĺtky s tretinou kryštálového cukru.- 2

Do žĺtkovej zmesi primiešame čokoládu s maslom, obe múky a nakoniec zmes nadľahčíme snehom.- 3

Hmotou plníme misky na pečenie, ktoré sme vymastili maslom, vysypali kryštálovým cukrom, na dno vystrihneme z papiera na pečenie krúžok. Pečieme pri teplote 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Inak kolaciky su urcite dobre.