Čokoládové suflé fotorecept

Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 20. februára 2015
Čokoládové suflé (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner

Vareškov tip: Suflé podávame okamžite, aby nespľasli. Ak to nie je možné, suflé jemne vytiahneme z nádobiek, položíme na tanierik a pred konzumáciou ohrejeme. Vnútri tortičky sa opäť vytvoria bublinky a suflé napučí.

4
porcie
50 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

105 g
100 g
25 g
25 g
200 g
2 ks
100 g
 na vymastenie mištičiek
 na vysypanie mištičiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s maslom. Medzitým vyšľaháme bielky s dvomi tretinami kryštálového cukru a žĺtky s tretinou kryštálového cukru.

  2. 2


    Do žĺtkovej zmesi primiešame čokoládu s maslom, obe múky a nakoniec zmes nadľahčíme snehom.

  3. 3


    Hmotou plníme misky na pečenie, ktoré sme vymastili maslom, vysypali kryštálovým cukrom, na dno vystrihneme z papiera na pečenie krúžok. Pečieme pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu