Foto: ancicka
Jemné a vláčne.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najsamprv si aspoň na hodinku namočím sušené slivky v rume tak,že ich oplachnem vodou,pokrájam na drobno a zalejem rumom.Potom maslo s pr. cukrom vyšľahám a pridám po jednom vajcia.
-
2
Dobré vyšľahám do peny a zašľahám jemný tvaroh.
-
3
Do vyšľahaného pridám múku zmiešané s krémovým a kypriacim práškom a zamiešam.
-
4
Do toho pridám scedené slivky.Rum môžte použíť do čaju,je výborný ochutený slivkami.Premiešam,
-
5
a vylejen do pripravenej tortovej formy,vyloženej papierom.Môžte použiť aj menší,alebo okruhlý plech.Upečiem.
-
6
Po upečení nechám vychladiť,
-
7
ale ešte nie celkom vychladený posýpem práškovým cukrom.ja som zvolila cukor zmiešaný s kakaom,
-
8
a koláč ozdobený šľahačkou.Je to už na chutí a vlastnej fantázii.Dobrú chuť!
z neho niečo nové. V spojení so sušenými slivkami fakt novinka. Ukladám do KK.