Rebarborový zákusok fotorecept
Foto: Sonulienka
Suseda mi dala rebarboru, tak som na rýchlo upiekla takýto zákusok.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
4 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
4 PL |
|
Plnka: | |
10-12 stoniek |
|
4 PL |
|
trochu |
|
2 bal. |
|
200 ml |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Najprv si urobíme piškótové cesto: Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 4 PL cukru a znovu do tuha šľaháme. Keď máme vyšľahaný tuhý sneh, pridáme žĺtky, prešľaháme a pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Zľahka premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (tentokrát som nedávala papier na pečenie). Pečieme na 200 stupňov asi tak 25 minút.
-
3
Pokiaľ sa cesto pečie, urobíme plnku. Do rajničky dáme 4 PL cukru, trocha vody a urobíme bledý karamel.
-
4
Pridáme na malé kúsky nakrájanú očistenú rebarboru, podlejeme ešte trochou vody a dusíme asi tak 5 minút.
-
5
Do 200 ml mlieka vysypeme puding a dobre vyšľaháme. Keď je rebarbora už mäkká, prilejeme k nej puding a miešame. Varíme ešte asi tak 2 minútky do zhustnutia. Keď je korpus upečený a vychladnutý, vylejeme naň plnku a rozotrieme.
-
6
Necháme stuhnúť.
-
7
Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.
-
8
Už len kávička nám chýbala.
Diskusia k receptu