Makový koláč
Makový koláč

Makovo-slivkový podpecník fotorecept

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 1. februára 2021
Makovo-slivkový podpecník (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
4 g
125 ml vlažné
40 g
30 g
1 ks
štipka
Plnka:
250 ml
250 ml
300 g mletý
40 g
150 g
50 g
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru, zo sušeného droždia a z lyžičky múky pripravíme kvások a necháme 15 minút postáť. Zvyšné ingrediencie na cesto zmiešame v miske, prilejeme kvások a vymiesime hladké cesto. Necháme 2 hodiny nakysnúť.

  2. 2

    Medzitým pripravíme plnku. Mlieko, smotanu, cukor, mak a kukuričný škrob povaríme aspoň minútu, necháme vychladnúť a primiešame maslo.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

    Makovo-slivkový podpecník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cesto rozotrieme vychladnutú makovú plnku.

    Makovo-slivkový podpecník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch poukladáme rozpolené slivky. Pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.

    Makovo-slivkový podpecník (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu