Makovo-slivkový podpecník fotorecept
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 1. februára 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 1. februára 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 4 g |
|
| 125 ml vlažné |
|
| 40 g |
|
| 30 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 250 ml |
|
| 250 ml |
|
| 300 g mletý |
|
| 40 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 500 g |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru, zo sušeného droždia a z lyžičky múky pripravíme kvások a necháme 15 minút postáť. Zvyšné ingrediencie na cesto zmiešame v miske, prilejeme kvások a vymiesime hladké cesto. Necháme 2 hodiny nakysnúť.
- 2
Medzitým pripravíme plnku. Mlieko, smotanu, cukor, mak a kukuričný škrob povaríme aspoň minútu, necháme vychladnúť a primiešame maslo.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 4
Na cesto rozotrieme vychladnutú makovú plnku.
- 5
Navrch poukladáme rozpolené slivky. Pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu