Čokoládový zákusok s černicami
Pre všetkých „čokoholikov“ tu máme božský dezert, ktorý je spojením jemného kakaového cesta s orieškami a...
Pytt i panna po našom
Dnes som plánovala na večeru robiť gnocchi, preto som si ráno uvarila zemiaky. Môj zámer...
Schiacciata
Milujem taliansku kuchyňu a ešte radšej varím podľa Emanuela Ridiho. Vyskúšajte jeho sladku focacciu s čiernymi...
Naložené masko podľa vlastnej chuti
budeme robiť nakladané rezne najlepšie z kuracích pŕs alebo z vykostených stehien. recept pochádza z hladných...
Doúdenie slaninky a klobások
Slaninu a klobásu zavesiť na mriežku a dať údiť do vačšieho hrnca. Na spodok hrnca...
Šalát z quinoy a sójových luskov edamame
Pre zaujímavosť: quinoa (obilnina) a edamame (zelené sójové bôby) k sebe nerozlučne patria. Obe potraviny obsahujú...
Zeleninová polievka s kosťou zo šunky
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým viac ma to ťahá za Slnkom! Ubolené kĺby a...
Nesmažené langoše
Múku zmiešam s kypriacim práškom a soľou, pridáme jogurt. Rukami vypracujeme cesto ktoré necháme 30...
Krém s maslovoorieškovou tekvicou
Variant s „hokkaido“ tekvicou, sa mi zapáčil od našej Kočky @tinca a neľutujem, že som...
Konzervované bylinky
Robí to môj otec, a všetkým rozdáva, a všetci to máme radi, a používame...
Vegan Pizza
Cesto: Urobíme si kvások. Zmiešame všetky suroviny s kváskom a necháme kysnúť aspoň 20 min.
Růžičkový kel na celerovém pyré
Objevila jsem úžasnou chuť kombinace růžičkové kapusty a celeru. S plátkem roštěnky je to jídlo na...
Korenené rolády a roládky z kysnutého cesta
Tento druh slaného koláča som jedla u mojej starej mamy. Najčastejšie ho robila k polievkam, ...
Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou
Teraz na jar robievam pre našich tieto cuketové závitky, ktoré sú veľmi chutné.
Celozrnné cestoviny s nivovou omáčkou
Tento recept je z časopisu diabetik, náhodou som si ho kúpila a bol tam tento výborny a rychlý...
Štefanská kapusta
Takto nám vždy na Štefana pripraví kamarát kapustu a už je aj na našom jedálnom lístku
Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...
Ryža s jalopeño ako príloha
Každý má svoj, určite ten „najsamlepšejší gríf“ na prípravu ryže, čoby prílohy! Už od prvopočiatku...
Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom
Hladkú múku s makom nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme...
Tortička z mascarpone s višňami a sirupom
Mascarpone ochutíme časťou kryštálového cukru a všetkým vanilkovým cukrom dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Dáme...
Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom
Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a...
Kačica starej mamy
Túto kačicu robila pravidelne moja stará mama. Sám som ju urobiť nevedel ale našiel som staré...
Avokádová nátierka
Ani si nepamätám kedy som prvýkrát jedla avokádo. Ale pamätám si, že sme si ho...
Malinový tunel
Tento rok máme veľmi bohatú úrodu malín, tak som sa rozhodla zopár kúskov zúžitkovať v chutnom...
Farebné rezy s melónovým lekvárom
Tento zákusok som dostala emailom od Pinterestu. Škoda, že recept bol v čínštine, nevedela...
Kura s karí korením
Všetky suroviny zmiešame a necháme v chladničke stáť cez noc. Pekáč vymastíme uložíme naň kura, zvyšok marinády...
Hríbikové rizoto
Umytú a osušenú ryžu uvaríme. Namočene sušené hríby scedíme z vody (stačí namočiť pol hodiny pred...