Foto: basky
Je to velmi jednoduche a rychle :) Mna len ruka bolela z tolkeho miesania ale stalo to zato :) Som zvedava co na to Zobraziť celý popisJe to velmi jednoduche a rychle :) Mna len ruka bolela z tolkeho miesania ale stalo to zato :) Som zvedava co na to poviete ;)
príprava
Postup
-
1
Na panvici rozpustime maslo, pridame kond.mlieko a kakao, ktore som spracovala s troskou vody aby neboli hrudky potom... Miesame cca 20 minut, nenechame vriet, len udrziavame pod bodom varu. Miesame kym sa netvori cesticka a nie to huste tak ze ostava na vareche... Nechame vychladnut, potom po troske odoberame lyzickou tvorime gulky, ktore obalujeme v zdobeni a ukladame do kosickov.... Skladujeme v uzatvorenej nadobe v chladnicke alebo pri izbovej teplote.
- 2
PS: ak to date chladit na balkon v tekto zime pripadne do chladnicky, sledujte ci vam to nestuhne na kamen :) mne sa to stalo, ale pri izbovej teplote sa to dalo do normalu a mohla som v klude pokracovat ;)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mimka946 - hustne to velmi pamalicky, takze treba trpezlivost, niekedy to trva aj dlhsie ako 20min.miesania, zalezi od ohna na akom to robis... Je mi luto ze sa ti to nepodarilo...
afataga - tento recept som nerobila podla teba, keby si citala pozornejsie vsimla by si si, ze ho mam od priatelky z Brazilie a ze som tam aj napisala, ze to tu uz niekto daval... Takze tvoja poznamka mi pride trosku mimo, kedze mi islo o to, ze tento recept pokladam za najlepsiu sladkost a chcela som aby to bol prvy co sem pridam.....
:-D
to zvládol aj ja.Presmerované do KK.
Ďakujem
Tym ktory su s receptom spokojny dakujem, potesili ste ma ze sa paci.
@mesiar50 neboj sa je to jednoduche zvladnes to, len trpezlivost...
tudogostoso.uol.com.br/receita/114-brigadeiro.html...
@rados ť to napísala aj za mňa, kto tu má vlastný originálny recept nech zdvihne ruku... koľko by ich bolo, desať?
a len tak mimochodom prečo ste nezvozili plnenú papriku ktorá tu pribudla, veď tých je tu viac než dosť :-)
www.google.sk/search?q=Brigadeiro&hl=sk&clien...
1.164 votos -hlasov
934 comentários komentarov
a bol vyskusany 40 X
Takze co teraz ? mudraci ?
@basky zlodejkou si sa nazvala sama
ja len nerozumiem, naco je dobre, aby tu bolo x uplne na chlp rovnakych receptov, aky to ma vyznam? budem rada, ak mi to niekto vysvetli, dakujem
@2010 teraz sa priznam, ze ti celkom nerozumiem, co si chcel povedat,
ine je ked je ten isty rcp na milion strankach, ale nie naopak
klobúk dolu pred tvojou kreativitou v inovácii receptov..pre výnimky -ako ty-som uviedla slovo =temer=...áno-nemám problém otvorene povedať=preberám cudzie recepty..rady...učím sa..začala som už v ranom detstve..pestovať toto plagiátorstvo-počúvaním mamy..a jej napodobnovaním...:-))
inak..nezaprela si sa..:-(
radostný deň..
Nechcel som v tvojom recepte otvárať diskusiu,ale @radost má absolútnu pravdu.Z týchto skoro 29000 receptov je tu málo originálných.Kopírujú sa z iných serverov,od známych a zo starých
kníh atď.Ja to robím tiež,ale keďže som robil technika pri mäse nejaké tie origináli som si ,,Požičal"ako ste mali poniektorý možnosť vidieť pri mojich receptoch.Ale ani to nie sú moje recepty, keďže sú už v obehu resp.sa vyrábajú. I keď som si dosť nalámal hlavu pri inovovaní aby sa ten daný výrobok ako tak dal vyrobiť aj v domácich podmienkach.
@Basky sa aspoň priznala,že recept nie je jej ! ! Držím ti palec a nenechaj sa znechutiť.Nezabudni prosím že na vareche máš aj kamarátov
@viceroy mne ani tak nejde o tom, ci ich budes citat, hlavne ze nam doma chuti
@radost dakujem za pekne prianie, napodobne
@evanaaa nie je podobny, je navlas rovnaky
@evusik asi ano a dakujem, ved ja si myslim, ze aj ty mas vela receptov zo svojej hlavy
na úvod píše že tento recept bol už tu uverejnený.Všimni si,keď už ,
rozdieľné košíčky na obrázkoch.A tvoje recepty tiež nemusia byť vždy
prvotiny.A len tak mimochodom,chcel by som mať aspoň polovicu tvojho voľného času,ktorý traviš na Vareche kritizovaním.!
každý to predsa vie prečo staré varecháčky odišli. To nie je nič tajné.
Keď mladé soplendy kopírujú ich recepty a privlastňujú si ich , tak
samozrejme ich to naštvalo. Nie je to príjemné keď si tu nájde svoj
originálny recept pod iným menom. Nechápem prečo to niekto
nechápe a tvrdí , že to je predsa normálne. JE TO NEHORÁZNOSŤ !!
ja viem podľa seba akú mám radosť keď sa mi niečo podarí, tak doprajme tú radosť a potešenie aj iným....
neviem si predstaviť kuchára, ktorý sa urazí nato, že niekto uvaril podľa jeho receptu, to čo je za nezmysel, práve naopak, človeka to poteší :-)
@cuisinier si to udrel klinec po hlavicke, ved prave, ked sa chcem niekde uviest, tak si dam zalezat, tomuto pristupu ja nerozumiem, netvrdim ze skopirovala fotky, to som nepovedala, no mozno som na dialkove ovladanie, ale ked stojim v kuchyni a rozmyslam, co este do toho jedla dam, tak to niekde citam? vobec mi nezalezi ci sa ti moje recepty pacia alebo nie a len tak mimochodom: niekto sa hold vie narodit
@evusik ja si vazim tvoje recepty ale v tomto sa asi nedohodneme
Vážne ma to už nebaví a ľutujem autorku príspevku, že toto všetko musí pod svojim receptom čítať.
po celý život sa budeš stretať s ľud´mi ironizujúcimi..kritizujúcimi.."múdrymi"..nielen tu na VARECHE..takže-utri slzy..hore hlavu..a rob tak-ako ti káže srdce a svedomie..aby ťa život tešil a bol radosťou..ak k tomu patrí varenie a zverejňovanie receptov-tak pokračuj..nemôžu ťa tu ľudia tak raniť-aby ti tvoju radosť vzali..usmej sa - dievča..teším sa -že to nevzdáš..príjemný večer..:-))
@radost plakala som preto, lebo som sa chcela podelit o nieco co je zaujimave, chutne a mojmu srdcu blizke, proste som chcela aj ostatnych potesit... s ludmi tohto zanru sa vysporiadavam v realite dobre, len tu mi to prislo take...no fakt smutne.... mozno raz este nieco pridam, ale pochybujem o tom, kedze to nebudem mat urcite z vlastnej hlavy.... :)
aj licencie a autorské práva
Ale aby si vedela, som rada, že si to som pridala, lebo napr. ja som vôbec ten skorší recept nepostrehla a tak nebyť Teba o tomto recepte ani neviem, že existuje.
Keďže som si všimla, že máš peknú fotku, pridám jedno odporúčanie - skús nabudúce fotiť aj postup - je to lepšie a zrozumiteľnejšie.