Foto: tkatka
Už 3 týždeň pečiem tieto žemle a až teraz som sa dostala k tomu že ju pridám aj sem na Varechu. :))) Sú to Zobraziť celý popisUž 3 týždeň pečiem tieto žemle a až teraz som sa dostala k tomu že ju pridám aj sem na Varechu. :))) Sú to výborné žemle.
porcií
príprava
na 195 °C
Suroviny
Kvások: | |
200 ml |
|
1 PL |
|
42 g (kocka) |
|
Cesto: | |
1000 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
350 ml |
|
Plnka: | |
100 g |
|
150 g |
|
1 plechovka |
|
4 PL |
|
Na vrch: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Múku, kryštálový cukor, soľ, kypriaci prášok do pečiva, vajíčko dáme do misy.
-
2
Kvások prilejeme do misy s múkou, pridáme olej...
-
3
...vypracujeme cesto, poprášime múkou a zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.
-
4
Cesto nám krásne vykyslo.
-
5
Cesto dáme na pomúčenú podložku a rozvaľkáme ju...
-
6
...vykrajujeme hrnčekom kolieska...
-
7
Syr, šunku(nakrájame na menšie kocky), kukuricu, kyslú smotanu dáme do misky a dobre premiešame...
-
8
...a poukladáme na stred koliesok...
-
9
...zoberieme druhé koliesko a tak ako je na obrázku položíme na plnené cesto a okraje pritlačíme rukou a zbytok cesta zahneme na spodok žemle.
-
10
Pripravené žemle poukladáme na vymastení plech.
-
11
Vajíčko a kyslú smotanu rozmiešame s vidličkou a potieme žemle...
-
12
...vrch posypeme strúhaným syrom. Rúru predhrejeme na 195 °C a pečieme 25 minút.
-
13
Podávame :)))
-
14
Žemľa v reze, cesto je veľmi ľahučké :)))
@simona11 to som veľmi rada že sa vydarili a aj chutia :)))