Foto: eldina
na obrázku nie sú zemiakové placky, ale Eldinine kekse...:))
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
v malom hrnci rozpustiť maslo, škoricu a vodu..
-
3
v miske zmiešať cukor, múku, sodu bicarbonu a mandle...
-
4
pridať rozpustené maslo...a vymiesiť cesto
-
5
na pracovnú dosku rozložiť potravinovú foliu, či väčšie mikrotenové vrecko, z cesta vytvoriť väčší valček
-
6
zamotať do folie a dať do mrazničky-asi na 2 hodiny
-
7
z tak tuhého cesta vykrajovať tenké pláty, cca 2 mm hrubé /krájať ako klobásu-našikmo/---zamrznuté cesto sa dobre krája, netreba sa báť
-
8
papier na pečenie dať na plech a naň ukladať pláty cesta
-
9
trúbu dať dopredu zahriať,na 180 °C, kekse piecť max 10 minút...aj keby sa vám zdalo, že sú surové-dajte ich von, je to maslové cesto, ztuhne až ked vychladne.....ak by ste ho tam nechali, kým okraje zhnednú- nie je problém, len budú dosť chrumkavé...:)))---ako pár mojich....)
-
10
z dávky mi vyšli 3 veľké plechy a kekse sú neskutočne žrateľné....:))
-
11
manuálna príprava trvá maximálne 10 minút..../rozpustenie masla, zmiešanie, vykrajovanie/...lenivej Eldine môžte veriť...:))
Diskusia k receptu