Šalát z lístkov červenej repy fotorecept

evusik - fotkaevusik, 30. mája 2016
Šalát z lístkov červenej repy (fotorecept)
Foto: evusik

Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak ako špenát - čerstvé do šalátu, dusené ako prílohu. Sú nielen chutné ale aj zdravé, obsahujú beta karotén, vápnik a železo.

15 minút
príprava

Suroviny

Zálievka:
2 PL
1 ČL
1 ČL (alebo med)
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    lístky repy umyjeme a natrháme ja som použila aj koreň, ktorý som nakrájala na drobno, nakrájame aj rajčiny, cibuľku a mozzarellu

    Šalát z lístkov červenej repy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravíme si zálievku - všetky suroviny zmiešame, dochutíme - doladíme podľa seba, ja nesolím, sójová omáčka je slaná dosť

    Šalát z lístkov červenej repy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zálievku vylejeme na šalát, zamiešame a ihneď podávame

    Šalát z lístkov červenej repy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    môžeme podávať ako samostatné jedlo s bagetou, ale viem si ho predstaviť aj k mäsu, k steaku, na grilovačku... ja som misku šalátu zjedla len tak samotný, taký bol dobrý :-)

    Šalát z lístkov červenej repy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@Tiginko ďakujem :)
@Mirop nie každý vie čo je jedlé a čo nie... pre mnohých, ako aj pre mňa je to novinka a pre tých čo nemajú záhradu priam nedostupná exotika... ja by som napr. do kupovaných nešla, jedine na trhu od známeho pestovateľa...
@Evusik (31.5.2016 10:42)
Plný souhlas, z domácí či ověřené produkce jak zeleniny, tak ovoce si můžeme dovolit leccos. O zboží ze supermarketů to fakt neplatí!!
@Haji presne tak som to myslela :) my máme celkom maličkú záhradku len na také prilepšenie, aby sme nezabudli ako chutia skutočné paradajky a čerstvý špenát, ináč väčšinu zeleniny kupujem a dobre si rozmyslím čo a kde kúpim...

@Evusik (31.5.2016 15:31)
Někde v telce jsem viděla jak si lidé pěstují v truhlících "přísady" zeleniny a zpracovávají je ve formě sklizně mladičkých listů do salátů. Na balkoně by to šlo, jen to uchránit před mšicí a jinou havětí - takže asi sklidit dřív, než se dostaví nezvaní hosté. Přeji krásný jarní podvečer!
@Haji aj ja mám balkónovú záhradku, kde si pestujem bylinky a skoro na jar aj špenát, šalát, reďkovku nie je toho veľa ale poteší... a keď zjeme zasadím letničky...
toto je môj tohtoročný špenát, pravda už je dávno zjedený, obr. je z 8.5.2016



Pridaj komentár k receptu: