Foto: evusik
Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak ako špenát - čerstvé do šalátu, dusené ako Zobraziť celý popisVedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak ako špenát - čerstvé do šalátu, dusené ako prílohu. Sú nielen chutné ale aj zdravé, obsahujú beta karotén, vápnik a železo.
príprava
Postup
-
1
lístky repy umyjeme a natrháme ja som použila aj koreň, ktorý som nakrájala na drobno, nakrájame aj rajčiny, cibuľku a mozzarellu
-
2
pripravíme si zálievku - všetky suroviny zmiešame, dochutíme - doladíme podľa seba, ja nesolím, sójová omáčka je slaná dosť
-
3
zálievku vylejeme na šalát, zamiešame a ihneď podávame
-
4
môžeme podávať ako samostatné jedlo s bagetou, ale viem si ho predstaviť aj k mäsu, k steaku, na grilovačku... ja som misku šalátu zjedla len tak samotný, taký bol dobrý :-)
@Mirop nie každý vie čo je jedlé a čo nie... pre mnohých, ako aj pre mňa je to novinka a pre tých čo nemajú záhradu priam nedostupná exotika... ja by som napr. do kupovaných nešla, jedine na trhu od známeho pestovateľa...
Plný souhlas, z domácí či ověřené produkce jak zeleniny, tak ovoce si můžeme dovolit leccos. O zboží ze supermarketů to fakt neplatí!!
Někde v telce jsem viděla jak si lidé pěstují v truhlících "přísady" zeleniny a zpracovávají je ve formě sklizně mladičkých listů do salátů. Na balkoně by to šlo, jen to uchránit před mšicí a jinou havětí - takže asi sklidit dřív, než se dostaví nezvaní hosté. Přeji krásný jarní podvečer!
toto je môj tohtoročný špenát, pravda už je dávno zjedený, obr. je z 8.5.2016