Pikantné pagáčiky
Podľa tohto receptu pripravujem pagáčiky už takmer tridsať rokov. Získala som ho, teraz to moderne...
Sofiina tekvicová polievka
Keď moja malá neter Sofia túto polievku ochutnala, nevedela sa jej nasýtit. Odvtedy ju nazývam...
Kel na smotane
Tento recept som čítala v novinách, dosť ma zaujal, tak som si ho vyskúšala...
Kura v marináde
Zmiešame si v miske všetky prísady vložíme do nej naporcované kura, a dame to na noc...
Medvedí koláč
Medvedí cesnak ešte určite nájdete niekde v prírode. Mne tento doniesol manžel od kolegu z práce,...
Zemiakové pagáče
Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne...
Karamelová roláda
Z cukru, žĺtkov, múky a prášku do pečiva vyšľaháme cesto. Opatrne doň zamiešame sneh...
Reďkovková polievka
Túto polievku som varila po prvýkrát práve dnes. Jej chuť ma oslovila , tak si ju...
Plnený baklažán
Tento recept som videla v televízii a hneď na druhý deň som ho vyskúšala a veľmi nám chutil....
Guláš zahustený zeleninou
Tento guláš pripravujem keď chcem niečo inakšie, ale je vyborny.
Jarný šalát s nivou
Nivu pretlačíme cez sito a vymiešame dohladka s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, smotanu, worcesterskú...
Datlové guľky
tieto gulky sa nepecu
Rukolový šalát
Rada spoznávam nové chute. Rukola je v mojom jedálničku novinka. Je veľmi lahodná, a...
Makrely s chrenovou omáčkou
Makrely, ktoré sme vykostili, prekrojili na polovice, posolili, potreli olejom, upečieme na rošte.
Zapečené prekladané zemiaky s dubákmi
Priatelia mi darovali vlastnoručne nazbierané a sušené krásne voňavé dubáky a iné pravé hríby i domácu údenú...
Medvedí závin
Nie, nebojte sa, nemusíte ísť duriť nedospatého medveďa z brlohu. Pozývam vás na návštevu...
Likér z jahôd a mäty priepornej
na výsledný efekt sa trochu dlhšie čaká, ale stojí to za to... :)
Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, ...
Torta k prvému roku
prvé cesto urobím takto:vyšlahám si bielka s polovičnou dávkou cukru , potom pridám žltka, a druhú polovicu...
Fazuľkový prívarok s petržlenovou vňaťou
Variabilné varenie s maximálnym využitím čerstvej petržlenovej vňate, bolo po dlhé desaťročia „top secret special force“,...
Vianočné oblátky
Tento recept si sem dávam skôr pre seba, pretože tento rok sa nám papier s receptami...
Koka sušienky
Tento recept mi poslala jedna známa :) trošku som ho vylepšila kedže mame radi extra čokoládové, ešte...
Grilovaný amur na cuketách
Amura opečieme na panvici a dáme opiecť do rúry na 130 oC na osem minút. Fettuccine...
Conchiglie s údeným lososom a horčicovo-smotanovou omáčkou
Jeden zo skvelých receptov od mojich talianskych priateľov.