Piripiri a´la Egi
A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Cuketový šalát s parmskou šunkou a balkánskym syrom
Recept je z kalendára "Extra Gastro 2007", , tiež si odkladám kalendáre :) Zaujal ma, ...
Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom
Paradajky sa v kombinácii s orechmi vyskytujú pomerne zriedkavo, takže tento recept je v menšine jedál,...
Špaldový koláč so slivkami a tvarohom
6 celých vajec vyšľahať s 4 polievkovými lyžicami Xylitolu /dostať ho v zdravej výžive alebo v lekárni/,...
Treska zapečená s paradajkou
Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...
Mexická praženica
Na panvici rozpálime olej a usmažíme na ňom tortillové placky do chrumkava.
Zmrzlina so šľahačkou a jahodou
Zmrzlina, šľahačka a jahôdka. Mmmmm. Mňam :D Tento recept používam ešte len niekoľko dni ale aj...
Eidamové ružičky
Do lístkového cesta natlačíme kapiu, celé vyvaľkáme. Potom na cesto naukladáme šunku a syr, ...
Zemiakový závin s hubami a zeleninou
Rád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept,...
Kuracie mäsko pod rúškom tajomstva
Týmto jedlom som bola ponúknutá v Madarsku a kedže mi veľmi zachutil rozhodla som sa s ním...
Bazové lievance
Milujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento...
Cuketové halušky so šampiňónmi
Kamarát doniesol recept na tieto halušky. Kombinácia šampiňónov, plesňového syra je hodná vyskúšania.
Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno. nepamätám si , len som...
Tramezzino od Panesco
Nie som veľký fanúšik mrazených polotovarov, ale raz sa mi dostal do rúk Tramezzino chlieb od...
Hovädzie na smotane s prímesou exotiky
Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane
Čokoládovo-kávové pestrofarebné praclíky (bretzels)
Tento recept na "bretzels" je pôvodne z Alsaska.
Zemiaková polievka s bazalkou a mrkvou
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky, taktiež mrkvu. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno....
Hanger steak na tymiane
Toto mäso sa krája skoro ako maslo, mne chutí viac ako sviečkovica
Sadlové pagáčiky s vínom, údeným syrom a kešu orieškami
Asi by som bez roboty nedokázala žiť. Takže už zase túžba po pečení sa objavila a...
Koláč s čučoriedkami a mrveničkou
Z droždia, vlažného mlieka, cukru a štipky soli vypracujeme kvások. Pridáme múku, zvyšok...
Nátierka - šalát
Pôvodne to bol šalát, ale ja ho servírujem väčšinou ako nátierku na chlieb/pečivo.
Kačacia pečeň na pikantných marhuliach
Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a...
Rebarborový krém
Očistenú rebarboru zalejte troškou vody, pridajte cukor a krátko povarte, zahustite jedným sáčkom vanilkového pudingu. Do pol...
Koňaková bábovka
Túto bábovku pečie moja kamarátka každý rok na vianoce, tento rok ju vyskúšam aj ja. Skúste je báječná....
Nugátové buchty
Maslo vymiešame so štipkou soli s vajcom. K maslu primiešame tvaroh a múku, vypracujeme stredne tuhé...