Pudingové smotanové rezy fotorecept
Foto: izabella929
Tento šťavnatý koláčik zažil svoj boom asi pred 7 rokmi. Vtedy bol veľmi populárny a ja som ho od vtedy ani nepiekla. Teraz som Zobraziť celý popisTento šťavnatý koláčik zažil svoj boom asi pred 7 rokmi. Vtedy bol veľmi populárny a ja som ho od vtedy ani nepiekla. Teraz som ho trošku inovovala podľa svojho vkusu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
100 ml (vlažná) |
|
na špic noža |
|
1 PL |
|
Pudingová vrstva: | |
1 l |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
Na vrch: | |
4 ks (pochúťková) |
|
2 PL |
|
Na zdobenie: | |
200 ml (36 %) |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som vanilkový cukor, olej a vodu a ešte dobre premiešala. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Plech som vystlala papierom na pečenie. Časť cesta som odobrala a pridala som do neho kakao.
-
2
Biele cesto som vyliala na plech a odobraté kakaové som popolievala po ňom.
-
3
Z mlieka, cukru a pudingu som uvarila hustú kašu a popolievala som ešte surové cesto.
-
4
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 35 min.
-
5
Pochúťkovú smotanu som zmiešala s cukrom.
-
6
Ešte horúci koláč som poliala smotanou.
-
7
Posypala som ho škoricovým cukrom. Vychladnutý som uložila na noc do chladničky.
-
8
Druhý deň som ho nakrájala na rezy horúcim nožom. Pripravila som šľahačku (vyšľahala som smotanu so Smetafixom a cukrom) a ozdobila vrch. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu