Medovníky

pampuska92 - fotkapampuska92, 15. decembra 2012

Bez medovníkov si Vianoce neviem predstaviť.

8 minút
na 200 °C

Suroviny

650 g
280 g
3 ks
50 g (alebo Hera)
1 KL
1 balíček
4 PL (rozpustený)




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.

  2. 2

    Necháme postáť 2-3 hodiny na chladnom mieste (najlepšie v chladničke.)

  3. 3

    Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme tvary podľa formičiek. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme na 200 °C približne 8 minút. Upečené medovníky necháme vychladnúť. Môžme ich ozdobiť čokoládou.

Diskusia k receptu

honestka
ahoj bystricanka, a atieto tvoje su makke, ci musia dozriet v krabici?
pampuska92
ostanu trochu tvrde, ja ich namáčam tesne pred vianocami do čokolády, potom úplne zmäknú
zdenula
Fúha, tak toto teda musím skúsiť. :-) Používam síce iný postup na medovníčky, ale tento vyzerá tiež chutne. :-)
mesiar50
Medovnicky sa musia piect skorej pred vianocami aspon tyzden.Totiz med ma tu vlastnost ze taha z ovzdusia do seba vlahu a vlastne stym zmeknu
tie medovnicky,alebo ich dajte do uzavretej nadoby
z posekanymi jablkami.Mam to od jednej skusenej a mudrej zeny.V tvojom prípade zmeknu asi od tej cokolady.Más ich pekné urcite su aj chutné
pampuska92
určite ich treba piecť skôr. Ja ich tiež dávam do uzavretej nádoby do Vianoc, ale dávam k nim krajec chleba. Tak to robieva zas moja starká. Tak dva dni pred Vianocami ich zvyknem namočiť do čokolády a sú úplne mäkučké.
mesiar50
Tvoja starka musi byt sikovna a mudra zena.
Vlastne den medovnik preberie tu vlahu z chlebika
samozrejme pokial ten chlebik neuschne
urcite to budem aplikovat
Pozdravujem z holandska




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia