Foto: tinusik17
Keď som si predstavila ťahanú štrúdľu, myslela som si, že sa to bude naťahovať na celý stôl. Nedočkavo som čakala čo sa bude robiť, Zobraziť celý popisKeď som si predstavila ťahanú štrúdľu, myslela som si, že sa to bude naťahovať na celý stôl. Nedočkavo som čakala čo sa bude robiť, a kde nič, tu nič :) Asi sa to volá tak, pretože je to pekne tenučké :) alebo neviem... Ale je rýchla, jednoduchá a čo je najhlavnejšie, chutnáá :)
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Postup je jednoduchý, všetko spolu zmiešame, a necháme 2 hodinky postáť.
- 2
Odležané cesto si rozdelíme. Každú si vyvaľkáme, a plníme čím chceme. Táto konkrétne je posypaná makom a jablkami. Fajn je aj s orechami, ale fantázii sa medze nekladú :)
- 3
A upečieme. Pečieme na vyššej teplote, a postupne ju znížime. Každý podľa vlastnej el. rúry :) Upečené posypeme cukrom a nakrájame. Dobrú chuť!! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
. V komentároch je aj video.
Prvýkrát som túto štrúdľu skúšala robiť v piatok. Nepodarila sa mi ju vytiahnuť cez celý stôl, chýbal nejaký centimeter. Ale chutila. A keďže moji chlapi chceli aj repete, v sobotu som ťahala znovu a podarilo sa. Čo som horšia ako ostatné? :-)) Nevzdávaj to, skús aj Ty!!!