
Marinované volailles
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...

Perkelt z kuracích pŕs do plaviek
S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou
Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť....

Piškótová omeleta s jahodami
Na papier na pečenie nakreslíme z rubovej strany 4 kruhy s priemerom 12 cm (obkreslíme malý tanierik...

Pstruh s plnkou zo šampiňónov
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Tuniakový muffin
Kuskus zaparíme podľa návodu a necháme pod pokrievkou cca 10 min. Dovtedy si papriku, (alebo...

Brokolicová polévka s mrkví a celerem
Polévka je lahodná, nejlepší je když použijete přepuštěné máslo ghí, ale je dobrá i s použitím klasického másla....

Ovocný koláč so Šmakounom
1 hrnček = 250 ml. Všetky suroviny na cesto zmiešať, dať do tortovej formy...

Cesnaková polievka podľa Sabe
Jednoduchá cesnaková polievka, ktorá nikoho neurazí. Zasýti na pár hodín a pomôže vyliečiť každú chorobu aj...

Jednoduchý perníkovo-citrónový bezlepkový cheesecake
Jednoduchý perníkovo-citrónový bezlepkový cheesecake v podobe mini cheesecakov sa vám v tieto dni môže dobre hodiť....

Gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku
Na slávnostný vianočný stôl patrí aj slávnostný dezert. A taký je aj náš dnešný recept na gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku...

Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....

Obrátený koláč z krehkého cesta s hruškami
Hrušky a karamel, to je skvelá kombinácia, ktorú sme ešte doplnili chrumkavými orechmi.

Záhradníkov pstruh
Vypitvané pstruhy narežeme pozdĺž chrbtice z oboch strán až k chvostu. Pokvapkáme citrónovou šťavou vtrieme sladkú...

Bezlepkové medové kocky s marcipánom
Z nášho bezgluténového chladeného medového cesta pripravíte voňavé medovníčky, marlenku či medové rezy....

Mandľové sušienky s gréckym jogurtom
Všetky suroviny okrem jogurtu si zmiešame. Potom postupne pridávame jogurt.

Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob
Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....

Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....

Calzone so salámou a plesňovým syrom
Vynikajúca plnená preložená pizza, určite odporúčam:)

Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou
Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.

Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom
Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...

Krevety v kynutém bramborovém těstíčku
Kynuté bramborové těstíčko, které nám zůstane po obalení krevet, použijeme na usmažení vynikajících bramborových placek....

Mandľovo-ricottový koláč bez lepku s čučoriedkami
Ricotta v Taliansku je asi taký istý národný poklad ako tvaroh na Slovensku. V našom dnešnom recepte sme použili práve ten taliansky....

Francúzsky makový „cochon“ s polevou
Z masla a kryštálového cukru vyšľaháme penu, pridáme vajcia a vanilkový cukor. V druhej mise...