Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...
Linecké kvietky
Veľkú noc si neviem predstaviť bez lineckých koláčov. Sú rýchle a nikdy nesklamú, zvládnu aj...
Španielsky zemiakový šalát
Pre tých, ktorí majú radi zemiakový šalát na akýkoľvek spôsob. (Hlavne, aby ho bolo...
Rizoto s kuracou pečeňou a hubami
Kuracie pečene robím vždy rovnako, tak som si nasla v časopise recept, a vyskúšala niečo...
Koláč so žĺtkovou polevou
Tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a zároveň chutný. Koláčik poznám z môjho detstva, ale...
Omáčka zo šťavy /šťaveľa/
Túto omáčku sme varievali vždy na jar. Teraz ešte tu na severe nerastie. Môžete ju...
Plnený baklažán trochu ináč
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi. Páčila sa mi úprava baklažánu. Nevedela som čo...
Rezne naruby s kečupovou zálievkou
Možno tu už taký recept bol, ale ja som ho našla v knihe Hrnčeková kuchárka...
Krabie tyčinky
Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich...
Mini orechovníky
Po prvotnom nadšení som ostala trošku sklamaná, keď cesto popraskalo. Dalo sa to čakať, ...
Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom
Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.
Slané turbany s ľanovými semienkami
Recept patrí pani Baloghné Kele Judit, ktorý uviedla s veľkým úspechom na viacerých maďarských variacich...
Paradajkovo-mozzarellové cestoviny
Moja mama mi vždy, keď sme mali mozzarellu nazvyš, spravila tieto rýchle a veľmi chutné...
Ryžové rezance s čili a Tofu
Vyskúšajte tento rýchly recept s nádychom jemne pikantnej Ázie. Vďaka perfektne dochutenému Tofu na gril sa...
Pečené zdravé kuracie stehienka
Tento recept som si naplácala dnes v piatok, len tak na rýchlo. Je to známa...
Reisfleisch (nemecká ryža s mäsom)
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Reisfleisch je recept pochádzajúci z Nemecka a v preklade znamená ryžové mäso....
Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...
Dusený granatír
Granatír robievam odjakživa zo zemiakov uvarených v šupke. Až tu na vareche som sa stretla s...
Slivkové a marhuľové taštičky
Jedlo je obľúbené hlavne u detí, ale nepohrdnú ani dospelí.
Cestovina s duseným kalerábom
Mladé kalerábiky sa dajú využiť aj takto. Možno neviete... :-))
Pogaca - Turecko
Pogaca sú výborné s plnkou, ale aj samotné, bez plnky, ako pečivo napríklad na...
Hlivový paprikáš s bylinkami
Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím...
Ovocná torta s lentilkami
Túto tortu som piekla na počesť menín môjho 5 ročného syna, na jeho želanie. Je...
Rukolový šalát s krevetami
Jednoduchý, ale výborný univerzálny šalát. Univerzálny preto, lebo kto nemá rád krevety, môže...
Nakladaná zelenina
Kapustu nakrájame na drobné prúžky. Do kapusty pridáme rascu, soľ a necháme hodinu odstáť...
Plnené chrenové zemiaky
Vhodné ako príloha, ale aj samotné. A Čo sa týka plnky, fantázii a chutiam...
Celozrnné keksíky so sušenými slivkami
v recepte som kombinovala celozrnnú múku a ovsené otruby mleté... vznikli zdravé keksíky-:) chuť celozrnnej múky je...
Rebarbora cake
Rebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký...